Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

Panelde, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Demirci, Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Demet Cabar tarafından sigaranın fizyolojik ve psikolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Huriye Demet Cabar’ın yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Demirci, sigara kullanımının olumsuz etkileri ve bağımlılığın psikolojik nedenlerini ele aldı.
 

Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan da sigara kullanımının sağlığa olumsuz etkileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
  

Programda son olarak söz alan moderatör Doç. Dr. Huriye Demet Cabar ise, sigaranın hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığa neden olduğunu belirterek, sigara bırakmaya karar veren öğrencilerin KETEM ve benzeri kuruluşlar aracılığıyla hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber