Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, İl Defterdarı Naci Günaydın, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, akademisyenler, daire başkanları, STK Temsilcileri, İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen kahraman askerlerin ruhları için, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Işık tarafından okunan Kur’an – ı Kerim ile devam etti.  
Ardından katılımcılar “Dosta Güven Düşmana Korku: Zeytin Dalı Harekâtı” konulu konferans veren Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy, Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgedeki son durumu anlattı.
 
Türkiye PYD/PKK Terör Örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek için Afrin’de 
Konuşmasında bazı ülkelerin, bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını aktaran Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy, Türkiye’nin Afrin'e, Afrin halkını terör belasından kurtarmak ve sınırlarımızda bir terör koridorunun oluşmasını engellemek için girdiğini ifade etti. 

PYD/PKK terör örgütlerinin Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör koridorunun, Fırat Kalkanı Operasyonuyla kırıldığını söyleyen Mehmet Akif Ersoy, “Afrin, PYD-YPG terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı terör koridorunun batı ucunda bulunuyor. Hatay ve Kilis'in tam karşısında yer alan Afrin, hem ABD hem de Rusya için büyük bir öneme sahip. Afrin YPG terör örgütü için de büyük önem taşıyor çünkü burası Akdeniz'e açılan kapı olarak görülüyor. PYD/PKK Terör örgütü Afrin üzerinden Akdeniz'e kadar uzanmak istiyor. Terör örgütünün Akdeniz bölgesini kontrol altına alma girişimi, o bölgenin güvenliğini ciddi anlamda tehdit altına alacak. Türkiye PYD/PKK Terör Örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek İçin Afrin’de. Afrin bu sebeple stratejik olarak büyük bir öneme sahip” dedi. 

Milli ve yerli silah sanayisi çok önemli 

ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya 5 bin tır silah ve mühimmat yardımında bulunarak Türkiye’nin uyarılarını dikkate almadığını söyleyen Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy, “Türkiye için gerçek manada bıçak kemiğe dayandı. ABD her fırsatta Türkiye’nin uyarılarına kulak tıkayarak PKK terör örgütüne silah yardımı yapmaya devam etti.  Bu noktada Milli ve Yerli Savunma sisteminin önemi ortaya çıktı. Türkiye bu operasyonu tamamen milli ve yerli savunma sistemiyle sürdürmektedir. Bu da ayrı bir önem arz etmektedir. İnanıyorum ki Türkiye, Zeytin Dalı Harekatıyla Suriye üzerinden Türkiye'ye oynanmak istenen oyunu bozacaktır" diye konuştu.
Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy, konuşmasının ardından öğrenciler tarafından yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı. 

Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan tarafından Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy’a hediye takdim edildi.
Editör: Vitrin Haber