İş adamı Celil Dirican, 2016 yılı başında köy statüsünden çıkartılarak Sinop'un önemli bir mahallesi haline gelen Korucuk'un muhtarlığına talip olduğu. Adaylık açıklamasını Tutku Kafede yapan Celil Dirican, projelerini kamuoyuyla paylaştı. 

Köyün gelişimine katkıda bulunmak, mahalle sakinlerine faydalı olmak ve en önemlisi Korucuk'u adına yakışır şekilde temsil etmek amacıyla, 30 yıllık mesleğinin getirdiği, bağlantı ve avantajları, köy ve köy sakinlerinin menfaatine kullanmak için 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde muhtar adayı olduğunu belirten Dirican, kimseyi karalamadan ve incitmeden çalışacağını söyledi. 

SEÇMENİ BASKI ALTINA ALAN BİR MUHTAR OLMAYACAĞIM
Dirican sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah bize bu görevi nasip ederse muhtarlığım süresince akılcı projelerle kimseyi kırmadan, karalamadan, hiç kimseyi incitmeden çalışacağım. Şimdi sizlere nasıl bir muhtar olacağımdan çok nasıl bir muhtar olmayacağımı anlatmak istiyorum. Arandığında bulunmayan bir muhtar olmayacağım. Sadece belli bir siyasi görüş ve topluluğun muhtarı olmayacağım. Yaka silktiren bir muhtar asla olmayacağım. Hiçbir seçmeni baskı altında bırakan bir muhtar olmayacağım. Olayları Seyreden bir muhtar asla olmayacağım.

TELEFONUM 7/24 AÇIK OLACAK
Şayet beni seçerseniz, bu makama layık görürseniz: Ben telefonları 7/24 açık olan bir muhtar olacağım. Herkesin gerek büroma gerek evime gelerek bulabileceğiniz bir muhtar olacağım. Her kesimin muhtarı olacağım. Çünkü muhtarın tarafı olmaz. Olanlar bertaraf olur. Bana oy veren, vermeyen herkesin muhtarı olacağım. İnsanları ötekileştirmeden hizmetleri yapacağım. Ben, köyümün sadece bir bölümünde değil, köy sınırları içerisinde her an her yerde karşınıza çıkabilen ve köyün sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten bir muhtar olacağım. Muhtarlık bir hizmet etme sanatıdır. Muhtar olarak hizmet istemek için bir kamu kuruluşuna gittiğimde 'aman yine mi geldi’ dedirtmeyecek, uygun dille tüm hizmetleri köyümüze getirmek için elinden geleni yapan bir muhtar olacağım. Ben, hizmetleri ile seyredilen bir muhtar olacağım.

Köyümüzde tespit ettiğimiz onlarca sorun bulunmaktadır. Bunlara uzaktan bakmayacağım. Sorunları çözüme kavuşturan. Çözüm odaklı çalışan bir muhtar olacağım"
Konuşmasında Korucuk'un sorunlarına da değinen Celil Dirican, imar planının en büyük sorun olduğunu belirterek, doğalgaz, yol, kanalizasyon, çöp, kaldırım, eğitim ve üst geçit sorunlarının da büyük problem teşkil ettiğini dile getirdi. Tüm katılımcılara teşekkür eden Dirican: "Bu duygu ve düşüncelerle tüm misafirlerimizi tekrar selamlıyor. 31 mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde desteklerinizi bekliyorum. Davetimizin amaçlarından biri de bizlerin tespit ettiği sorunlar haricinde sizlerden gelecek istek ve beklentilerinizi dinlemektir. Bundan dolayı bu akşamki davetimizde Tırkışlar, Trafo, Yarım Okka, Gözlügöl mahalleri bulunmaktadır. Haftaya vereceğim davette Saraç, Sarıgüzel, DSİ, Ganaonpınar mahalleleri olacaktır. Biraz önce de söylediğim gibi biz sorunları tespit ediyor, bu sorunlara sizlerden gelecek talepleri de ekleyerek sizlerin istek ve önerilerinizi almak ister, tekrar katıldığınız için teşekkür eder saygılar sunarım"

Muhtar adayı Celil Dirican, konuşması sonrasında vatandaşların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. 

CELİL DİRİCAN KİMDİR?
01.03.1967 Merkez Korucuk Köyü Yarımokka Mahallesinde doğan Celil Dirican, ilkokulu Korucuk İlkokulunda, ortaokulu Sinop Lisesi Ortaokulunda, liseyi ise Atatürk Lisesinde bitirdi. 1990 yılında mezun olduğum Korucuk İlköğretim Okuluna mutemet memur olarak atanan Dirican, çalıştığı iş yerinde, iş yeri temsilciliği, okul ve aile birliği koruma derneği başkanlığı, okul koruma derneği saymanlığı gibi görevlerde bulundu ve emekli oldu. Dede mesleği olan ve babasının ismini taşıyan bıçakçılık mesleğini devam ettiren Celil Dirican, 1959 yılından 2003 yılına kadar Sinop Merkez Eski Sanayi Çarşısında, 2003 yılından bu güne kadar da Yılmaz Sinop Bıçakları ismiyle Korucuk Köyü Yarımokka Mahallesindeki atölyede imalat yapan firmanın da sahibi.

Editör: Vitrin Haber