Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle  Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas  Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltı programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. 

Programa; Vali Köksal Şakalar,  Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, emekli  eski Sinop Müftüsü  Cevat Altun, İl  Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü Şube Müdürleri, emekli din  görevlileri ile  görevi başındaki din görevlileri katıldı.

Bostancılı Mahallesi Camii İmam Hatibi Abdullah Çınar Din Görevlileri adına bir konuşma gerçekleştirdi.  

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Köksal Şakalar, din görevlilerinin her zaman önemli bir görev üstlendiğine vurgu yaptı.

Öğretmenler gibi din görevlilerinin de bilinçli bir nesil yetişmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Şakalar sözlerini şöyle sürdürdü; İmamlar  halkın her derdinde yanında görmek istediği insanlardır. Düğününde, cenazesinde, kavgasında, barış yemeğinde halk hepsinde imamları yanında görmek ister. Sadece dini hususlarda değil,  yerine göre ailevi meselelerde dahi imamların fikri alınır. Bu sebeple hocalarımızın kendilerini sürekli yetiştirerek,  hayatın içinde her konuda fikir sahibi olacak hale gelmesi ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir.
Bu vesileyle hepinizin haftasını kutluyor, bu haftanın barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi ve devam etmesine vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

Editör: Vitrin Haber