Dikmen'de AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'in girişimleriyle asfalt altyapı malzemesi üretmek ve köy grup yollarının daha hızlı bir şekilde asfaltlanmasını sağlamak amacıyla kurulan konkasör tesisi hizmete açıldı.
Sinop Valisi Hasan İpek ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş tarafından açılışı gerçekleştirilen konkasör tesisi ile birlikte Dikmen'de sıcak asfalt üretimi yapılırken, köy grup yollarının asfaltlama çalışmaları da en kısa sürede tamamlanmış olacak. 

Dikmen'de Yılsonuna Kadar 33 Km’lik Yol Asfaltlanacak
Tesisin Dikmen'e hayırlı olmasını dileyen Maviş, “Dikmen’imizin taş ocağına olan mesafesi, asfalt yapma şartlarını zorlaştırıyordu. Şimdi bu yeni tesisimiz sayesinde geçen yıldan kalan 16 km ve bu yıl hedeflenen 17 km ile birlikte toplam 33 km’lik bir asfalt yapımı gerçekleştirerek, Dikmen’imizin ihtiyaç duyduğu asfaltın %30’unu yıl içinde tamamlamış olacağız” dedi.

Hedef Yıllık 250 Km Asfalt
Köy grup yollarının tamamının asfaltlanması için önemli adımlar attıklarını belirten Maviş; “2019 yılına kadar Sinop'umuzda asfaltlanmamış köy grup yolumuz kalmayacak demiştik. Şuan ilaveleriyle beraber toplam bin km asfaltlanmamış köy grup yolumuz var. Bu hedefe matuf olarak da yıllık 200-250 km asfalt yapmamız gerekiyor. İnşallah Türkiye şartlarında olağandışı bir gelişme olmadığı takdirde 2019 yılına kadar asfaltlanmamış köy grup yolumuz kalmayacak” dedi.
Sinop Valisi Hasan İpek ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, törenin ardından Dikmenli şehit Bahattin Dolma'nın mezarını ziyaret ederek, Güzelce çay derneği tarafından düzenlenen şenliğe katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber