AK Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu’nun kişisel çabalarıyla hayata geçirdiği ancak sert kış koşulları ve rüzgarlar nedeniyle sık sık yıpranan Gerze’deki dev Türk Bayrağını Gerze Enerji Santrali (GES) yeniledi. 

2009 yılından bu yana Gerze’de dev bayraklarının dalgalanması için elindeki tüm imkanları seferber eden Kadir Gündoğdu, sık sık yıpranan bayrakların yenilenmesi için müracaat ettiği resmi kurumlardan olumlu yanıt alamadı. Sonunda Gerze Enerji Santrali Danışmanı Makine Yüksek Mühendisi Zafer Gençsoy ile irtibata geçen Gündoğdu, 54 metrekarelik, 10 adet dev bayrağı GES Bilgilendirme Ofisi’nde teslim aldı.
Dev bayrağın sembolik göndere çekme töreninde konuşan Kadir Gündoğdu şunları söyledi: “Gittiğim her il ve ilçede şanlı Türk Bayrağını görür ve imrenirdim. İlçemizde bu dev bayrakların olmaması hep burukluk hissetmeme neden olmuştur. 2009 yılında ilçemizde standartlara uygun bir direk yaptırmaya karar verdim. Sabri Tekneoğlu’nun da rızasını alarak onun arazisi üzerine, 25 m boyunda standartlara uygun 6x9 ebatlarında, 54 m2 büyüklüğünde bayrak takılabilecek bir direği kendi imkanlarımla yaptırdım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile bayrak direği ve bayrağımızın bakım ve korunması işini bir kuruma devretmeyi düşündüm. Teklifimi iki resmi kuruma ilettim ancak olumlu yanıt alamadım. Bayrağımız sert kış şartları ve şiddetli lodos nedeniyle sık sık yıpranıyor ve yenilenmesi gerekiyor. İlçemizde avukatlık yapan İsmet Topçu bir bayrak satın alarak katkıda bulundu ancak daha fazla katkıya ihtiyaç vardı. Bunun üzerine, GES Bilgilendirme Ofisi Sorumlusu, Gerzemizin çocuğu Zafer Kadir Gençsoy’a müracaat ettim. Her koşulda Gerze’ye fayda sağlamak için yoğun çaba sarf eden Zafer Gençsoy, bu konuda da ilçemiz için elinden geleni yaptı ve GES olarak 10 adet bayrağı çok kısa sürede temin etti. Bu destekten dolayı Zafer Kadir Gençsoy’a ve GES’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

GES Danışmanı Zafer Kadir Gençsoy ise şöyle konuştu: “GES olarak birçok yararlı projeyle Gerze’ye katkı sağlamaya, Gerzeli hemşerilerimize layık oldukları bir gelecek hazırlamaya kararlıyız. Sayın Gündoğdu konuyu bana aktardığında hemen grubumuzla irtibata geçtim ve memnuniyetle, bayrağımızın dalgalanması için gerekli desteğin sağlanması onayını aldım. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Ben dört kuşaktır Gerzeliyim. Gerze’nin ekmeğiyle, suyuyla balığıyla ve sevgisiyle büyüdüm. Gerze’ye borcumu ödemek için buraya geldim. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da tüm çabalarım bu yönde olacaktır.” 

Editör: Vitrin Haber