Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya 2015 – 2016 Spor sezonunda dereceye giren başarılı sporcuları ödüllendirdi. 

Çeşitli dallarda gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye giren sporcular düzenlenen törenle Vali Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop protokolü tarafında ödüllendirildi. 
Valilik Makamında gerçekleştirilen ödül törenine Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Okul Sporları Şube Müdürü Murat Altun, Okul Müdürleri, Antrenörler, Spor Kulüplerinin Yöneticileri ve Sporcular da katıldı.

Yarıştıkları spor dallarında dereceye girerek ilimizin gurur kaynağı olan sporcularımız ve dereceleri ise şöyle; 22 – 27 Ocak tarihleri arasında Muğla/Bodrum da gerçekleştirilen Optimist Yarı Yıl Kupası Yelken Yarışlarında Sinop Yelken İhtisas Kulübü adına yarışarak 3. Olan Ege Batmaz ülkemizi ve ilimizi Portekiz’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında temsil etmeye hakkı kazanmıştı. Ege Batmaz halen Sinop Fen Lisesi öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor.

14 – 17 Şubat 2016 Tarihleri Arasında Antalya ‘ da Yapılan 3. Turkısh Open 2016 ( Uluslar Arası Türkiye Açık Taekwondo ) Turnuvasında Türk Milli Takımı Adına Yarışan İlimiz Sporcuları Rasim Özalp 18 – 30 Yaş Erkekler Poomsae Pair ( Eşli ) Kategorisinde Türkiye 3. sü Oldu. Genç Bayanlarda ise Zülal Genç Türkiye 6.sı oldu. Rasim Özalp Sinop Üniversitesinde Öğretim hayatına devam ederken, Zülâl Genç ise Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi.

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nuray Şenel ise Güreş dalında Isparta’da gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye 5. si oldu.
25 – 28 Şubat 2016 Tarihlerinde Bartın İlinde düzenlenen Okul Sporları Gençler B Serbest - Grekoromen 15–16 yaş Güreş Türkiye Birinciliği Müsabakalarında Grekoromen Stilde Boyabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Doğu Kağan MADEN 69 Kg da Türkiye 5. si, Serbest Stil Kategorisinde Seydi Ali Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Erdoğan Yurdakul 85.Kg da Türkiye 2. si, Şehit Bülent Yalçın Spor Lisesi öğrencisi Okan Çelebi 63 kg da Türkiye 5. si oldu.
Editör: Vitrin Haber