Kastamonu TÜİK Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu ve Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile “Aylık Büyük Balıkçı Deniz Ürünleri Araştırması” konusunda bilgilendirme ve genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kastamonu TÜİK Bölge Müdürlüğü ve Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin ev sahipliklerinde gerçekleşen toplantılara, denize kıyısı olan il ve ilçelerde görevli Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS) Sorumluları ile Kastamonu TÜİK Bölge Müdürlüğü adına TÜİK Uzmanı Emre Erçin Sarısoy katıldı.

Kastamonu'da 22 Mart ve Sinop’ta 23 Mart'ta gerçekleşen toplantılarda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı protokol sonucunda GTHB il ve ilçe teşkilatları tarafından derlenen Aylık Büyük Balıkçı Deniz Ürünleri Araştırması'nın değerlendirilmesi ve yeni veri derleme aracı olan "Harzemli Mobil"'in tanıtımı yapıldı. 

Gelişen teknoloji ile anket derlemede kağıt kullanımını minimal düzeye indirmeyi planlayan Türkiye İstatistik Kurumu paydaş olduğu kurumlardan elde ettiği verileri internet, mobil vb. sistemler ile oluşturmayı hedeflediği ve bu amaçla Aylık Büyük Balıkçı Deniz Ürünleri Araştırması için de 2017 yılı Nisan ayından itibaren veri derlemede kullanılacak olan "Harzemli Mobil"'in oluşturulduğu belirtildi. Programın tanıtımı TÜİK Uzmanı Emre Erçin Sarısoy tarafından yapıldıktan sonra SUBİS Personelleri tabletleri ile veri girişini test ettiler.

Toplantılarda Deniz Ürünleri Araştırması hakkında sunum yapılmış olup, il ve ilçe sorumluları ile birlikte konuya ilişkin genel değerlendirmeler yapıldı. Bölge illerimiz ile daha kaliteli veri üretilmek için çalışıldığını vurgulayan Emre Erçin Sarısoy,  veri üretim sürecinde emeği geçen ve paydaş olan yönetici ve sorumlulara teşekkür etti.  
 
Editör: Vitrin Haber