Sinop'ta 2 bin 800 askerimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan Rus Baskınının 167. yılında aziz şehitlerimiz yad ediliyor. Sinop Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile çeşitli kurumların organizesinde düzenlenen yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk program 27 Kasım Cuma günü Alaaddin Camisinde gerçekleştirildi. Cuma namazı öncesinde düzenlenen Mevlid-i şerif programında 30 Kasım 1853 Sinop Deniz Savaşında şehit düşen askerlerimiz ile ülkemizin birliği ve beraberliği uğruna canlarını feda ederek şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

Anma programı kapsamında Cuma Namazı sonrasında saat 13:00'da Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii yanında bulunan Deniz Şehitleri Çeşmesi önünde 30 Kasım 1853’te yaşanan Sinop Deniz Felaketini anlatan resim sergisi açıldı. Düzenlenen sergiyi gezen vatandaşlar, felaketin yıl dönümünü anlatan ve ünlü ressamların çizdiği resimleri inceleyerek, o kara günü bir kez daha hatırladı. 

Törenler 30 Kasım Pazartesi günü devam edecek. Saat 10:30'da gerçekleştirilecek törende İtfaiye Karşısındaki deniz şehitlerinin kemiklerinin muhafaza edildiği şehitlik anıtına çelenk konulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Türk bayrağı göndere çekilecek. Çelenk sunma programı akabinde Seyit Bilal Camisi avlusunda metfun bulunan Türk filosu komutanlarından Şehit Riyale Hüseyin Paşa'nın kabri ziyaret edilecek.

Editör: Vitrin Haber