Şimdilerde hemen hemen herkesin mutfağında bulunan davlumbazlar, mutfakta oluşan kötü kokuların, oluşan nemin ve atık ısının atılması filtrelenmesi için toplamaya yarayan mutfak eşyasıdır. Duvar tipi, ada tipi, konsol tipi, kaş tipi, tezgah üstü tipi ve soğuk işlem davlumbazları olarak sınıflandırılabilir.  Klasik ve yüksek performanslı davlumbazlar olarak da çalışma şekline göre ikiye ayrılırlar. Davlumbaz modelleri konusunda ayrıntılı bir araştırma yapmak her zaman önerilmektedir.

Klasikler daha çok basit mutfaklarda ve küçük yapılarda kullanılabilir. Bunlar çalışma esnasında ortama istenmeyen ısı ve istenmeyen koku verebilirler. Yüksek performanslı olanlar ise klasiklerin yanı sıra istenmeyen ısı ve kokuları en alt düzeyde tutmak, azaltmaktır.

Yerleştirilecek alanlar da çok önemlidir. Duvarlara monte edilecekse daha kolaydır fakat tavan gibi alanlar için daha farklı modeller seçilebilir. Doğru seçilmiş bir davlumbaz, yangın riskini minimize eder. Kolay söndürmeye olanak sağlayıp can ve mal güvenliğini sağlar.

Davlumbaz modelleri; kahvehanelerde, resaurant mutfaklarında, kıraathanelerde, hastane mutfaklarında, okul mutfaklarında, kafe mutfaklarında, gıda fabrikalarında, çay ocaklarında, konutlarda ve sair yerlerde kullanılmaktadır. Kendinize en uygun davlumbazı seçmek için https://www.kumtel.com/davlumbaz adresini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber