“Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bütçesinin yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı ve yüzde 25’i yetiştirici katkısıyla karşılanan 33 yetiştiriciye 43 adet Karayaka ırkı damızlık koçlar sahiplerini buldu.

Durağan İlçesinde yapılan Karakaya ırkı damızlık koç dağıtımına Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan, Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu, Sinop Damız Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Şanoğlu, Hayvan Sağlığı Şube Müdür V. Kazım Üstün, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Yakup Yüzbaşı, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Şimşek ve İl/ İlçe Müdürlüğünde görevli ilgili personeller katıldı. 

Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu yaptığı açıklamasında “bugün burada dağıtılan koçların bölgemiz iklim koşullarına uygun olan koyun ırkının yüksek vasıflı koçlarla ıslahı, İlimiz ekonomisi ve çiftçilerimizin daha verimli hayvanlar yetiştirmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Tanrıkulu, “Proje kapsamında Durağan, Boyabat, Dikmen, Erfelek, Türkeli ve Merkez İlçelerimize koçların dağıtımını yaptık. Dağıtımları yapılan küçükbaş hayvanlarımızın ve mevcut hayvanların sağlık kontrolleri ile küpelenmesi ve aşıları İl/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından yapılacaktır. İlimiz ve ülke ekonomisi için Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak yeni projelerle İl ve İlçe potansiyeline uygun çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu sözlerine şöyle son verdi; “İlimizde küçükbaş hayvancılığı geliştirmek adına başta Bakanlığımızda destek verenlere, projeyi İl Müdürlüğümüzde hazırlayan tüm personele, projenin lojistik desteğini üstlenen Sinop İli Damız Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine ve üreticilerimize teşekkür ediyorum. Ürününüzün bol ve bereketli olmasını dilerim”.

Editör: Vitrin Haber