Sinop Dernekleri Federasyonu’nun (SİNDEF) 9. Olağan Kongresi Küçükçekmece Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Hasan Dalkıran tek adaylı kongrede yeniden güven sağlayan isim oldu.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan kongrede söz alan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran kendilerine devredilen bayrağı 3 yıldan bu yana gururla taşıdıklarını ve bundan sonra da taşımaya devam edeceklerini söyledi. Dalkıran; “Üç yıl önce federasyonumuza başkan adayı olarak karşınıza çıktım. Şükürler olsun ki bayrağı bize teslim ettiniz, bize güvendiniz.  Bizlerde kardeşleriniz olarak Sinopluların bayrağını taşımak için birlikte en iyi şekilde çalıştık. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Size söz vermiştik federasyonumuzun mülkü olacak diye. Bu sözümüzü de dün itibariyle gerçekleştirdik” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ
Kongrede vaatlerini de dile getiren Dalkıran konuşmasını şöyle sürdürdü: “En son yaşadığımız afetlerin ardından ilçelerimize SİNDEF olarak seferber olduk. 
Ayancık’ta SİNDEF Babaçay Anaokulu yapılması için okulumuzun temelini sizlerle birlikte attık. 2022 ilköğretim yılında okulumuzun açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Sizlerle birlikte İstanbul’da bir kültür merkezinin temelini atmak istiyoruz. Bunu da yapacağız inşallah. 
Gençlerimiz özellikle bizlerden iş konusunda yardım istiyorlar. Bu konuda genç kardeşlerimize hep beraber sahip çıktık, daha da çıkmak istiyoruz. 2019 Yenikapı Tanıtım Günleri’nde bir tarih yazdık. Ancak bu sene yaşanan sel felaketinin ardından Yenikapı’da tanıtım günlerine bu sene katılmadık. Hâlâ bedeniye ulaşılamayan insanlarımız var çünkü.” 

Dalkıran daha sonra birlikte yol yürüdüğü tüm yöneticilere teşekkür etti. Sinoplulardan bir dönem daha yetki istedi. Yapılan konuşmanın ardından seçimlere gidildi. Tek liste olarak gidilen seçimlerde mevcut Başkan Hasan Dalkıran yeniden başkanlığa seçildi. 

YOĞUN KATILIM GÖZLENDİ
Geniş katılımın gözlendiği kongreye CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, MHP MYK Üyesi Davut Haskılıç, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halil Feyzioğlu gibi çok sayıda siyasi isim ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

Yapılan seçimin ardından federasyonun yeni kadrosu şu isimlerden oluştu.
Sinop Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu listesi; Hasan Dalkıran, Nevzat Eryılmaz, Erkan Özkaya, Metin Sarıtaş, Cem Özdemir, Fatih Kocataş, Tekin Aksoy, Oğuz Yıldırım, Cengiz Çolak, Burhan Cankurt, Recep Türkeri, Erol Karaboğa, Ziyattin Demirdağ, Şükrü Özkaya, Hüseyin Aydın, Yaşar Çağlayan, İdris Can, Hasan Karaaslan, Ahmet Ünlü, Devrim Çelik, Orhan Mert, Alaattin İnce, İlker Çetinkaya, Durmuş Çelikten, Zehra Özgün, Ercan Kirenci, Sinem Kulaçoğlu, Fatih Özgökçe, Nuh Sarıkaya, Şevket Kök, Recep Koç, Harun Aslan, Resül Gül, Barış Karameşe, Dursun Öztürk, Kadir Eren, Recep Kılıç, Haydar Sönmez, Hamit Koç, Mustafa Görgeç, Cemil Ergün, Önder Ay.

Editör: Vitrin Haber