Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde gerçekleşen programa; Karabük Valisi  Fuat Gürel, Cibuti Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversite rektörleri, uluslararası öğrenciye sahip ülkelerin büyükelçiler ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve YÖK tarafından yürütülen “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” kapsamında düzenlenen forumun birinci bölümünde;  “Türk Yükseköğretim Sisteminde Uluslararasılaşma, Fırsatlar ve Tehditler”, “Uluslararası Öğrenci Seçimi ve Destekleri” “Yurtdışı Eğitim Faaliyetleri”, “Uluslararası Öğrencilerin Türkiye’ye Geliş ve Eğitim Sürecinde Göç İdaresinin Rolü” ile “Uluslararası Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” konuları işlendi.

Programın öğleden sonraki ikinci bölümünde ise “Büyükelçiler Paneli” düzenlenerek, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’ye geliş aşamasında ve devamındaki süreçleri ele alındı.

Editör: Vitrin Haber