Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi organizasyonunda Alaaddin Camii  bahçesinde geçekleştirilen iftar yemeğine Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. İsmail Erşahin, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar davetine icabet ettikleri için katılanlara teşekkür eden İl Müftüsü Çelik “Rasülüllah (sav) efendimizin bir Hadisi Şeriflerinde  “Bir oruçluya iftar veren o kişinin sevabı kadar sevap elde eder. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez” buyurmaktadır. Bizlerde bu mübarek ayın bereketinden istifade etmek için bu iftarı tertip ettik katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy ise “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ramazan-ı şerif programları kapsamında, sizlerle buluşmak üzere Sinop’a görevlendirildik. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Göremez hocamızın selamlarını getirdik. Bu Mübarek ayın feyzinden bereketinden çokça istifade edebilmek için muhakkak bu günlerde Cenab-ı Hakk’ın bizlere farz kılmış olduğu oruç ibadetini yerine getirmenin yanı sıra Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu mübarek ayda çok çok Kur’an-ı Kerim okumamız gerekmektedir. Bunlar ile birlikte Rezzak-ı âlem olan Rabbimizin bizlere vermiş olduğu rızıkları kardeşlerimiz ile paylaşarak, Halil İbrahim bereketini umduğumuz sofralarımızda buluşmak bizlere manevi ecirler kazandıracaktır. Bu gibi mükafatların çok olduğu bu mübarek Ramazan-ı Şerif Ayının kıymetini bilerek feyzinden bereketinden istifade etmeye çalışmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Kılınan akşam namazı ile iftar programı sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber