Yöresel ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve ticarileşme süreçlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Fuara, Sinop Üniversitesi (SNÜ) de coğrafi işaret belgesi aldığı SİNATE marka kestane balı ile katıldı.

Fuarda Sinop Üniversitesinin standı gün boyu ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, SNÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kamil Demirci ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem tarafından ziyaretçilere SİNATE kestane balı tanıtıldı.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarının, yöresel zenginliklerimizin tanıtılması bakımından önemli bir organizasyon olduğunu belirten SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, “Düzenlenen fuarda, Sinop Üniversitemiz tarafından coğrafi işaret belgesi alınan ve SİNATE adıyla markalaşan kestane balımızı, 81 ilden gelen ziyaretçilerimize tanıtıyoruz. Ayrıca kestane balımızı diğer ballardan ayıran özellikler ve sahip olduğu yüksek değer hakkında da bilgiler veriyoruz. Bu tür etkinlikler, Sinop kestane balının ticarileşme sürecine olumlu katkılar sağlamanın yanında, ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin artmasında da etkili olacaktır. Bizlere bu imkanı tanıyan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim Akbaş ve değerli yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Fuarda Sinop Üniversitesi tarafından kurulan tanıtım standı, gün boyu vatandaşların yanı sıra, büyük firmaların yetkililerini de ağırladı.

Bu kapsamda standı ziyaret eden Özdilek Holding Ürün Müdürü Gökhan Güneri ve Taze Gıda Kategorisi Müdür Yardımcısı Tolga Tüzüner, SİNATE kestane balının markalaşma süreci hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci’den bilgi aldı.
Firma yetkilileri, SİNATE kestane balının Türkiye pazarına açılması için iş birliğine hazır olduklarının altını çizdi.
 


 

Editör: Vitrin Haber