İstanbul’dan gönüllü olarak Vali Hasan İpek’in daveti üzerine Sinop’a gelen 32 kişilik GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu, 27-29 Ekim 2017 tarihleri arasında “Depremle birlikte yaşam eğitimleri ve yalnız oyuncaklara yeni arkadaşlar” kampanyası kapsamında eğitim çalışması gerçekleştiriyor.

10 YILDA 150 BİNİN ÜZERİNDE OYUNCAK DAĞITILDI
İlki dün Sinop Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleştirilen programda öğrencilerle buluşan GEA Ekibi, eğitici bilgiler verdikleri öğrencilere bir birinden güzel oyuncaklar hediye etti. Program hakkında bilgi veren GEA Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Betül Ergün, 2007 yılından bu yana Türkiye’nin birçok ilinde 150 binin üzerinde oyuncak dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ergün; “GEA ekibi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Sayın Valimizin daveti üzerine Sinop’a geldik. Burada 68. Oyuncak dağıtım kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. 2007 yılından bu yana 150 binin üzerinde oyuncak dağıtımı gerçekleştirdik. Bunlar evlerde artık oynanmayan, yalnız oyuncaklar. Bizler bu oyuncakları topluyoruz, paketliyoruz ve yeni arkadaşlarına ulaştırıyoruz. Bugün bizim için ayrıca önemli. Çünkü bir haftadır Arakan’da bulunan mülteciler için bir ekibimiz orada tıbbi ve insani yardım gerçekleştiriyor. Orada bu çalışmalar gerçekleştirilirken, burada da çocuklarımızla Cumhuriyet bayramını kutlamak bizim için ayrıca önemli ve anlamlı oldu” dedi. 

SİNOP’TA 11 OKULDA BİN ÖĞRENCİYE OYUNCAK DAĞITILACAK

Sinop’ta gerçekleştirilecek etkinlikte merkez ve köylerde 11 okulun ziyaret edileceğini ifade eden GEA Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Betül Ergün, 3 gün sürecek etkinlikte bin öğrenciye oyuncak dağıtacaklarını ifade etti. Ergün; “Ben de diğer tüm arkadaşlarım gibi GEA’nın gönüllü üyelerindenim. 12 senedir gönüllü bir şekilde hem eğitimler alıyorum hem eğitimler veriyorum, hem de sosyal sorumluluk projelerinin koordinasyonu konusunda destekler veriyorum. Burada 32 gönüllü ekip üyesi arkadaşımla yaklaşık bin öğrenci için oyuncaklar getirdik. Ayrıca onlarla depremde neler yapmalıyız, bunlarla ilgili eğitimsel olarak paylaşımda bulunacağız. Sinop Merkezde iki okulu ziyaret edeceğiz. Bunun haricinde köy okullarımızla birlikte toplamda 11 okulumuzda öğrencilerimizle buluşacağız. Etkinliğimiz ise 29 Ekim Pazar günü sona erecek” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber