23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sinop’ta, Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Birimi tarafından çocuklara özel "çocuk hakları durağı" tasarımı yapıldı. Etkinliğe destek veren Sinop Belediyesi, eski Ağız ve Diş Sağlığı yanında bulunan durağı yeniden tasarlayarak çocuk hakları durağı olarak yeniledi. 

Etkinlik hakkında bilgi veren Çocuk Hakları Sorumlusu Sosyolog Esra Pektaş, 23 Nisan’a özel güzel bir etkinlik hazırladıklarını söyledi. Pektaş; “Çocuklara yapılan özel yatırımlar toplum için yapılmış en önemli adımlardır. Tüm çocuklar haklarını bilsinler, savunsunlar, bu alanda biz yetişkinler tarafından da her türlü desteği yapmamız hususunda yol göstersinler diye çocuk hakları durağı yapılmıştır. Tüm çocuklarımıza Çocuk Hakları durağı armağan olsun” dedi. 

 Çocuk hakları komitesi üyesi çocuklar da gün içinde çocuk hakları durağında çocukların haklarıyla ilgili broşür, not defteri dağıtarak, çocuk hakları ile ilgili bilgilerde bulundu.
 

Editör: Vitrin Haber