Okul sporları geleneksel çocuk oyunları şenliği 3. değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol gereği, 81 İl dahilinde her yıl düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği için 3. Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. 01 Mart tarihinde Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Tertip Komitesi Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Perihan Özpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Murat Altun, Beden Eğitimi Öğretmenleri Asude Sanem Durgut, Ramazan Kaba, Yeşim Bulat ve Selma Haspolat katıldı.

Sinop merkez ilçe ve ilçeleri dahilinde, İl tertip komitesi haricinde ilçe komisyonlarının da oluşturulduğu Şenlik Takviminde ilk olarak İlkokullarda Sınıflar arası, yine merkez ilçe ve ilçelerde Okullar arası ve İl birincilerinin belirleneceği merkez ilçe ve ilçeler arası yarışmalarla 3aşamalı planlanan “Sinop Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”, merkez ilçe ve 8 ilçe merkezinde uygulanmaya başlandı. 

3. Değerlendirme Toplantısı sonucunda, takvim doğrultusunda hareket edildiği, merkez ilçe ve ilçe merkezlerinde eş zamanlı hareket edilerek uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları üzerinde ortak mutabakata varıldı.

 
Editör: Vitrin Haber