Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları temsilcisi çocuklara yönelik, “Sıfır Atık Projesi'' kapsamında eğitim verildi.

Çocukları ilgilendiren her konuda onların etkin katılımlarını sağlamak, duyarlı nesiller yetiştirmek, atıkların çevreye zararlarını öğretmek, miktarını azaltmak, geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla hazırlanan "Sıfır Atık Projesi"ne katkı sağlamak amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hakları Komiteleri işbirliğinde "Bugünün Çocuklarının Yarının Çocuklarına Bırakacakları Daha Temiz Bir Dünya İçin El Ele Kampanyası" başlatıldı. 

Bu kampanya ile var olan sınırlı kaynakların verimli, bilinçli kullanılması, sosyal sorumluluk bilincinde, sürdürülebilir yarınlar için değerlerine bağlı, yaşamını bilinçle sürdüren duyarlı çocuklar yetiştirebilmek hedefleniyor. 

Bu bağlamda, Çocuk Hakları Komiteleri asil ve yedek başkanlarına yönelik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce başlatılan eğitimde Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları temsilci çocuklar da eğitim aldı.


 

Editör: Vitrin Haber