Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Çiftçi Kayıt Sistemi desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilere sisteme kayıt olmaları çağrısında bulundu. 

ÇKS KAYDI YAPTIRMAYAN ÇİFTÇİLERİMİZ DESTEKLERDEN YARARLANAMAYCAK
1 Eylül tarihinde başlayan 2019 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran 2019 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, sisteme başvuru yapmayan çiftçilerin, sistemin sunduğu imkanlardan faydalanamayacağını belirtti. 
Koca; “Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzemdir. ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir. Çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var" dedi


Üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2019 tarihine kadar bağlı bulundukları tarım müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerektiğini belirten Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, ÇKS başvurularında, üreticilerin Ziraat odasından "Çiftçi Belgesi" alma zorunluluğu bulunduğunu ifade etti. Koca; “Üreticilerin 2019 yılı ÇKS başvurusu için il ve ilçe müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde '2019 ÇKS başvurusu için geçerlidir' ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir.
Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS )başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri tarım müdürlüklerinden temin edebileceklerdir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber