Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri, Sinop İl Özel İdaresi genel Sekreteri Yahya Çınkıl'ı makamında ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile uzun süre sohbet eden Çınkıl, geçtiğimiz hafta yoğun şekilde sürdürülen kar mesaisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Beklentilerin çok çok üzerinde bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, hiç bir aksaklık yaşanmadan çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. 
Süreç boyunca özellikle 112 üzerinden gelen tüm talepleri karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Yahya Çınkıl, 1 hafta boyunca 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirterek,  "Gerçekten zor şartlar altında çalıştık. Sıfırın altında 7’de Çakıldak köyünde 7 yaşında bir yavrumuza ulaşabildik. 500 metre bir alanı o gece arkadaşlar 2 saatte gidebildiler. Kar olmuş 2 metrenin üzerinde tipi şeklinde yağış devam ediyor. İş makinemiz önde arkada ambulans 2 saatte emin olun 500-600 metre yolu aşarak 7 yaşında bir yavrumuzu kurtarabildik. Böyle örneklerimiz de çoktur” dedi. 

Çalışmalar sırasında görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür eden Yahya Çınkıl: “300 tane köy yolumuzu perşembe, cuma, cumartesi, pazar 4 günde sıfıra indirdik. Bu olağandışı bir çalışmaydı. Çünkü kar yüksekliği çok çok fazlaydı. Bu arkadaşlarımızın hepsini alnından öpmek lazım. 2 saat uykuyla çalışan operatörlerimiz oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ayrıca, gazetecilerin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.