Sualtıyla ilgili geniş geniş bir kesimi buluşturan,1997 yılından buyana Türkiye'de ortak paydası "Sualtı" olan, nadir toplantılar arasındaki Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nın 19’uncusu Sinop’ta yapıldı. 

Sualtıyla ilgili birçok alandan araştırmayı, akademisyeni, fotoğrafçı ve kameramanı bir araya getiren toplantı, Sinop Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantılarda sualtı arkeolojisi, sualtı turizmi, sualtı fizyolojisi, deniz biyolojisi, çevre, balıkçılık bilimleri ve oseanografisi gibi konularda bilimsel sunumlar ve belgesel gösterimleri yapıldı. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz toplantıda yaptığı konuşmada kendisinin de tüplü ve serbest dalış yaptığını söyledi. Toplantının Sinop’un turizmine ve tanıtımına büyük etkisi olacağını belirten Karadeniz “Toplantıya gelenler, keşke her sene gelebilseler” diyerek temennide bulundu.

CHP’li Karadeniz toplantı sonrasında yaptığı açıklamada da, Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nın Karadeniz’in incisi Sinop’un tanıtımında önemli olduğunu vurguladı. “Denizlerin altındaki dev dünya hala çok geniş ve keşiflere açık” diyen Barış Karadeniz, Sinop’un ve Karadeniz’in doğal ve kültürel zenginliklerinin de keşfedilmeyi beklediğini ifade etti. Karadeniz, “Toplantının öncelikli amacının hemen hemen tüm denizle özdeş olması, denizle ilişkili olması, deniz kültürü, deniz kirliliği, deniz turizmi ve tüm bu kavramların birbiri ile ilişkisi üzerine farkındalık yaratması açısından çok önemlidir. Özellikle Karadeniz’de yaşanan kirliliğin her geçen gün arttığını biliyoruz. Türkiye’de sularımızın, denizlerimizin, göllerimizin kirlendiğini çok iyi biliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki başka Karadeniz yok. O nedenle deniz kirliliği başta olmak üzere denize dair tüm sorun ve çözümleri paydaş haline getirmek çevre adına birincil görevimiz olmalı. Karadeniz’in incisi Sinop’umuzun tanıtımına da katkı sağlayacak bu toplantıya katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber