CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, ülke genelinde yaşanan krizin işçisinden esnafına tüm vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte insanların ekonomik gücünün azaldığını ifade eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, son dönemde artık, kredi çekmeyen, bankaya borçlanmayan ne esnafın ne de vatandaşın kalmadığını söyledi. 

Bu ekonomik krizden tüm kesimler gibi basın sektörünün de büyük darbe aldığını gördüklerini belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, parti olarak ülke genelinde yaşanan fiyat artışları ve basın sektörünün karşı karşıya kaldığı bu zor durum ile ilgili meclise bir kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Karadeniz; “Son ekonomik krizle birlikte basınımızın da son derece zorlandığını görüyoruz. Özellikle kağıt, kalıp, boya gibi gazeteler için zorunlu ihtiyaçlarda yaşanan fiyat artışları, bu ürünlerin tedarikini bir hayli zorlaştırdı. Özellikle yerel basınımız maddi anlamda büyük sıkıntılar çekiyor. Parti olarak, fiyat artışları ile ilgili ve basınımızın karşı karşıya kaldığı bu zor durum ile ilgili bir kanun teklifi verdik. Bizler basınımızın yanındayız. Zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışan basınımızın ağır çalışma koşulları yaşanan bu krizle birlikte bir kat daha arttı. Dediğimi gibi parti olarak basınımızın her zaman yanındayız. Ankara’da da bu konuların her zaman takipçisi olacağız” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber