CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Gazilerimiz, bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun kahramanlarıdır” dedi.
Karadeniz, gazilerin gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu Türk Ulusu tarihine adlarını yazdıran kahramanlar olduğunu söyledi. “Gazilerimiz, Türk Ulusu’nun tarih boyunca ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun bir yaşam ilkesi olduğunun en değerli simgeleridir” diyen Karadeniz, şöyle devam etti:
“Halkımızın bağımsızlığı, özgürlüğü, birlik ve beraberliği, ülkemizin güvenliği, huzuru için canlarını savaş alanlarında hiç çekinmeden feda ederek kahramanlaşan gazilerimizi minnetle andığımız bu günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımıza ve gazilerimize sonsuz şükran ve gönül borcu duyuyoruz. 
Geçmişte olduğu gibi bugün de vatan için canlarını hiçe sayarak terörle mücadele eden değerli kahraman gazilerimize saygı duymak, onlara yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek, devletin önemli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Bu lanet terör saldırılarında gazilerimize minnet borçluyuz.
Gaziler Günü’nde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını anıyor, aramızdan ayrılmış olan malül gazilerimizin ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Editör: Vitrin Haber