CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun; "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken padişaha sormadı. Bizler de kutlarken, kendisini padişah zannedenlere sormayız" dedi. 

Sinop'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89'ncu yıldönümü nedeniyle İskele Meydanı'nda kutlama töreni düzenlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi'de (CHP), bu töreninin ardından alternatif bir çelenk koyma töreni daha yaptı.

Törende "Atatürk'ün Askerleriyiz" sloganı atan CHP'liler daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. 

CHP İl Başkanı Mustafa Acun yaptığı konuşmada hükümeti sert bir dille eleştirdi. Konuşmasına; "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken padişaha sormadı. Bizler de kutlarken, kendisini padişah zannedenlere sormayız.  Kutlamak için Cumhuriyeti sevmeyenlerden izin almak zorunda değiliz" sözleriyle başlayan Acun şunları söyledi; "Bugün burada, Büyük, köklü, güçlü bir devrimle Cumhuriyeti, Özgürlüğü ve Medeniyeti bizlere hediye eden, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu coşkuyu ve beraberliği yaşatan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bugün burada,16 Ekim günü Hakkari Çukurca’da şehit düşen hemşerimiz Bülent Yalçın kardeşimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ve bugün burada, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşlarıyla birlikte, devrimle kurulan, Ulusal Kurtuluş Savaşıyla taçlanan Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümünü yaşıyoruz. Bugün cumhuriyetin içeriğini boşaltmak isteyenlerle, Cumhuriyete sahip çıkanların mücadele günüdür. Hepimizin bildiği gibi; Ne yazık ki bugün ülkemizi; Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak suçundan cezalandırılan AKP Hükümeti yönetmektedir. Bugün iktidara sahip olan AKP hükümeti Cumhuriyetle ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le hesaplaşma çabası içersine girmiştir. Eğitim sistemi sil baştan değiştirilmiş, ders kitaplarından Atatürk resimleri ve Atatürkçülükle ilgili konular çıkarılmıştır. 
Habur’dan gelip Türkiye’ye girebildiler, Suriye’den gelip Türkiye’ye girebildiler ama Anadolu’dan halkımız otobüsle Başkent Ankara’ya gidemedi.

Cumhuriyet kelimesini duymaya dahi tahammülü olmayanlar, dün gece Anadolu’nun dört bir yanından Ankara’ya gitmek isteyen otobüsleri engellediler. 

Ankara’ya yola çıkan otobüsler birçok il ve ilçede çevik kuvvetler aracılığıyla durduruldu. Yolları keserek halkı yıldırmaya çalışanlar halktan korktuklarını gösterdiler.

Yetmedi, bugün bu saatte Ankara’da Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını göstermek isteyenleri Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Milletvekillerimizi, halkımızı gaza boğdular hala da gaza boğmaya devam ediyorlar" 

Editör: Vitrin Haber