Sinop'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, kutlama töreni düzenlendi. 

İskele Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi, KESK Sinop Şubesi, DİSK Sinop Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi, Sinop Fenerbahçeliler Derneği, Sinop Beşiktaşlılar Derneği çelenklerinin sunumu gerçekleştirildi.

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda bir konuşma yapan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Cumhuriyetin şehit ve gazilerimizden bizlere bırakılan en büyük emanet olduğunu söyledi. Kara; “Cumhuriyet, bir karış vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin, istiklal ve hürriyet uğruna bir uzvunu kaybeden ve yaralayan gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır. Cumhuriyet, bundan 98 yıl önce bağımsızlık yolunda hürriyet aşkıyla yanıp tutuşan kahraman ecdadımızın canı pahasına erkeğiyle, kadınıyla, genciyle yaşlısıyla siperlerde mücadelesidir. Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız, şartsız millete emanet edildiği, dünyaya örnek teşkil eden, demokrasimizi yansıtan, eşi benzeri olmayan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyeti savunmak, tek adamlığa karşı milli egemenliği savunmaktır. Cumhuriyet sadece halkın yöneticileri belirlediği bir yönetim şekli değildir.

Cumhuriyet, laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgür düşüncenin teminatıdır. Bu anlamda Cumhuriyeti savunmak, tek adamlığa karşı milli egemenliği, kişisel çıkarlara karşı kamunun kolektif çıkarını savunmaktır. “Ülkemiz, ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. “Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Yapılan konuşma ardından CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in mesajı okunması ile tören sona erdi. Törene; Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi, KESK Sinop Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi, Galatasaray Taraftar Grubu UltrAslan, Sinop Fenerbahçeliler Derneği, Sinop Beşiktaşlılar Derneği temsilcileri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber