Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle program düzenlendi. 

Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programına katılım yoğun oldu. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Daha sonra CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

KURTULUŞ MÜCADELESİ, EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna değinen Mustafa Tolga Kara; “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek yediden yetmişe milleti arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti üstün bir başarı elde etmiştir.
19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Bugün sahip olduklarımızı ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz” dedi.

TÜRK GENÇLERİ HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEZ
Türk gençlerinin hiçbir zorluk ve zorbalık karşısında boyun eğmediğine dikkat çeken Kara sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz Türk, Kürt, Alevi, Sünni kol kola girip ulus bilinciyle bu ülkeyi işgal etmiş Yunan’ı, Fransız’ı, İngiliz’i Marmara’nın, Ege’nin ve Karadeniz’in sularına gömen, aç, susuz, ayakkabısız, ilaçsız, yalnızca süngüsü, baltası, taş ve sopası ile savaşıp, 250 kiloluk mermileri sırtında taşıyan Seyit Onbaşıların torunlarıyız.
Ne Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyasi cezalar, ne liyakata bakılmadan akraba ve partili olduğu için işe yerleştirilip üç beş maaş alanlar, ne para için en stratejik kurumların Arap sermayesine peşkeş çekilmesi,  ne de adaletin parça parça edilerek hukukun yok edilmesi bizi korkutmuyor. Biz küllerinden doğan bir milletiz. Bir ölür bin diriliriz.  Saraylara değil Halka boynumuz eğiktir bizim.
Hani diyor ya Nazım Hikmet ‘Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim’. Evet bu ülke bizim ve biz ‘Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklali kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır. 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür’ diyerek ülkesini gençliğe emanet ederek bayram armağan eden Atatürk gençleriyiz.
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görev düşmektedir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET
Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiğini belirten CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara; “Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız". 
CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara sözlerini şöyle tamamladı: "Mustafa Kemal, İnce ince yağan yağmur altında Karageçmiş köyüne yürürken, gülümseyerek mırıldanıyordu, Her geceyi güneş boğar, Ülkemizin günü doğar, Yol uzun olsa da ne var, Yürüyelim arkadaşlar.
Bu sözler özgürlüğe, bağımsızlığa, cumhuriyete, demokrasiye, hukuka, bilime, sanata, akla atılan adımların sözleriydi. İzmir Marşı ile hedefine ulaşılan milli mücadelemizin Samsun’dan yola çıkışı Gençlik Marşıydı.
Bu güzel vatanı bize emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Işığınız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yolumuz hep Cumhuriyet olsun. Bayramımız kutlu olsun”
 

Editör: Vitrin Haber