Yoğun hava muhalefeti nedeniyle Sinop Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen tören Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara yaptı. 

Kara; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Bugün 10 Kasım, hüzünlüyüz. Bugünün anlamı bizim için bir başka, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü. Çocukluğumda tanıdım onu, başarılı bir öğrenciydi, azimliydi, emsallerinden farklıydı. Gençliğimde, bir millete olduğu gibi bizlere de örnekti, liderdi. Şimdilerde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir kişilik olduğunu çok daha iyi anlıyorum” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca ülkesi için mücadele ederek, Türk'ün gücünü tüm Dünya'ya gösterdiğini belirten Mustafa Tolga Kara sözlerini şöyle sürdürdü; Benim en büyük eserim diyerek nitelendirdiği ve kurtuluş mücadelemizin eşsiz bir zaferle neticelenmesi ile ilan ettiği Cumhuriyet;  tüm Dünya'ya örnek teşkil etmiş, egemenliğin kayıtsız şartsız halka verilmesi ile de halk devletle bütünleşmiştir.
Geleceğe ışık tutan fikirleri, ileri görüşlülüğü ve ideolojileri ile günümüzü aydınlatan Ulu Önderimiz her daim pusulamız olacaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev ATATÜRK’Ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak,  Atatürkçü Düşünce’yi benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu; İki Mustafa Kemal vardır: ‘’Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal.. İkinci Mustafa Kemal, onu ‘’ Ben’’ kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, bizdir!O memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük idealler için uğraşan aydın ve savaşçı topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! 

Atam;biz Sinoplu  gençler olarak söz veriyor ve en yüksek sesle haykırıyoruz: ''Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir'' diyerek bize hedef gösterdiğin, nice bedeller ödeyerek bizlere bıraktığın bu büyük mirasa sahip çıkacak; Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum”. 

Program ''Bizimlesin Atam'' oratoryosu sunumu ardından Yıldıray Küçük tarafından icra edilen Zeybek oyunu ile devam etti. Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunmasının devamında Atatürk belgeselleri gösterimi yapıldı. Program İskele Meydanı Atatürk Anıtı önüne çiçek bırakılması ile son buldu. 

Yoğun katılımın gözlendiği programa Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanvekili Tunay Topal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Minoğlu, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve üyeleri, STK, dernek ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.   

 

Editör: Vitrin Haber