Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kurum Personeli ve Hükümlü-Tutuklulara yönelik “Kişisel Gelişim” konulu Bilgilendirme ve Eğitim Konferansı verildi. Konferansa Kurum 2. Müdürleri, İdare Memurları, Kurum Personeli ve 200 Hükümlü Tutuklu katıldı.

Kurum Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşen konferans, Sinop İl Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirildi. Dr. Hakan Uğurlu tarafından verilen konferansta “Şimdiki Aklımla O Zaman” adlı sunumu ile, geçmişte yapılan yanlışlıklar hakkında bilgilendirme yapıldı. Kişisel Gelişimle ilgili yapılması gereken ve toplu şekilde yaşamın zaruri olduğu bir ortam olan Ceza İnfaz Kurumlarında bu tür olgunlukların kişiler arasında ki iletişimin nasıl korunabileceği ve koğuş gibi insanların ortak kullanım alanlarında ne gibi yolları izleyerek daha sağlıklı bir hayat sürebilecekleri hakkında bilgiler katılımcılara slayt sunumu ile ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Ceza İnfaz Kurumlarındaki Hükümlü-Tutukluların bilgilendirilmesi için Kişisel Gelişim üzerine yapılan konferansta Dr. Hakan Uğurlu,   Geçmişte yapmış olduğu hataların telafisini, bu hataların hayata olan etkilerini ve gerekli özgüvenle nasıl aşılması gerektiğini dinleyicilerine aktardı. Uğurlu; Bir gecede 500 bin TL. kaybettiniz mi ? , sorusuna kendi hayatında yaşamış olduğu deneyimlerle cevap verdi ve ekledi “Genç yaşlarımdaki para kazanma azmi ile zaman zaman hatalarım oldu ve bugün gelmiş olduğum noktada ne kadar yanlış yaptığımı daha iyi anladım, kendimi geliştirdim” dedi. 

Katılımın ve ilginin yüksek olduğu konferanstan Personel Ekip ve Hükümlü-Tutukluların memnuniyetleri gözden kaçmadı. 

Editör: Vitrin Haber