Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya öncülüğünde, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan bayan hükümlü tutuklulara ziyaret gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik büyük coşku ve mutluluğa sahne oldu  

Programa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri, idare memurları, kurumda görevli bayan personeller ve kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan hükümlü tutuklulara destek olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret Kurum toplantı salonunda düzenlendi. Samimi bir havada gerçekleşen ziyaret sırasında bayan hükümlü tutuklular kendilerine destek için gelen Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve katılımcılar karşısında zaman zaman duygulandıkları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmalarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederlerken etkinlik zaman zaman son derece neşeli zaman zamanda duygusal anlara sahne oldu.  

Ziyaret sırasında daha önceden kaleme aldıkları kompozisyonları okuyan hükümlülerden İclal Şen tarafından  “Anneler varmıştı cephe gerisi ” isimli şiir okundu. Okunan şiirle birlikte ceza infaz kurumunda kalan kadınların gözünden anne, baba ve çocuklar başta olmak üzere sevdiklerinden ayrı kalmanın, onlara duyulan özlemlerin okunması ile birlikte, gelen ziyaretçilerinde duygulandıkları gözlerden kaçmadı. 

Programda ilk olarak Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlüler tarafından günün anısına hazırlanan ve süslenen pasta kesildi. Ardından etkinliğe katılan Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler tarafından, Ceza İnfaz Kurumunda kalan bayan hükümlü ve tutuklulara ve bayan personellere çeşitli hediyeler verildi. Programın ilerleyen dakikalarında Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan bayan personellere de Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından çeşitli hediyeler verildi.   

Düzenlenen etkinlikte hükümlü tutuklu bayanlara ve diğer katılımcılara seslenen Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Kaya; “Toplumların gelişmesinde kalkınmasında en büyük görev ve fedakarlıklar her zaman öncelikle kadınlara ait olmuştur. Kadınlarımızın yetiştirdiği evlatlar, güçlü bireyler olarak büyümüş ve vatanına milletine faydalı eserler yaratmıştır. Kadınlarımızın bizler ve toplumumuz için değerini, önemini kelimelere sığdırmak imkansızdır. Öyle düşünüyorum ki kadınlarımız sadece 8 Mart’ı değil her günü en güzel şekilde kutlamayı hak  etmektedir. Bugün burada Sinop Ceza İnfaz Kurumumuzda kalmakta olan bayan hükümlülerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü birlikte kutlamayı uygun gördük ve son derece mutluyuz. Bayan hükümlülerimizin en kısa sürede ailelerine sevdiklerine kavuşması ve bundan sonraki tüm güzel günleri sevdikleri ile birlikte kutlaması en büyük temennimizdir. Bu etkinliğin düzenlenmesindeki büyük emeklerinden dolayı Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer DUMAN ve tüm personel arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Programın sonunda konuşma yapan Kurum Müdürü Özer Duman’da yine tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Duman; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan hükümlü tutukluları yalnız bırakmayan Öncelikle Sinop Cumhuriyet Başsavcımız Ozan Kaya’ya, Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı’ya canı gönülden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Başta kendi annem ve eşim olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadınlar aile ve millet olmamızın en büyük temelidir. Sadece 8 Mart değil yılın tüm günlerini kadınlarımıza armağan etsek bile inanın onların emekleri karşısında az gelir. Önceki yıllarda da aksatmadan gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde siz misafirlerimizin bayan hükümlülerimize vermiş olduğu bu destek bizler için çok önemlidir. Bizler tüm hükümlülerimizi tutuklularımızı olduğu gibi bayan hükümlü ve tutuklularımızı da devletin birer emaneti olarak görüyoruz. Amacımız buradan bayan hükümlülerimizin ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak tahliye olmasıdır. Görevli bayan memur arkadaşlarımızda her zaman Kurumumuzdaki bayan hükümlü ve tutuklulara suçlu olarak değil, bir kardeş, bir abla ve devletin bizlere birer emaneti olarak bakmaktadırlar. Bu vesileyle onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.




 
Editör: Vitrin Haber