Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde desteklenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Türkiye'de birçok uygulama başlatıldı. Bu kapsamda Sinop 15 Eylül Anaokulu’nda eğitim gören öğrenciler de geri dönüşüme dikkat çekmek için çok önemli çevreci çalışmaya imza attı.

Minik öğrenciler, aileleri ile birlikte sürdürülebilir malzemeleri içeren, çeşitli materyallerden tasarladıkları geri dönüşüm temalı elbiselerle çok güzel ve anlamlı bir defile yaptı. Minik öğrenciler, çok sayıda yaptıkları giysileri, geri dönüşüm defilesinde giyip podyumda aileleri ve öğretmenlerine sundu. 15 Eylül Anaokulu bünyesinde eğitim-öğretim veren Deniz Yıldızları Anaokulu kış bahçesinde düzenlenen defileyi öğrenci velileri ve okul öğretmenleri ilgi ile izledi.
Defile sonrasında “Çevre” konulu gösterileriyle dans eden minikler; “Doğayı Sev, Doğayı koru, Toprağı Kirletme, Biz Çöp Değiliz, Çöpleri Geri Dönüşüme At” mesajları verdi.

“Sev Dünyayı” şarkısı ile yapılan müzik aletlerinin sunumunu yapan sevimli minikler, “Olur mu hiç çalışmamak” adlı rond gösterisini sundu.
Miniklerin hazırladığı tamamı İngilizce gösteri izleyicilerin beğenisini kazanırken ailelere gurur verdi.

Sinop 15 Eylül Anaokulu müdürü Yusuf Haskılıç; Türkiye'nin sahip olduğu güzellikleri gelecek kuşaklara ulaştırabilmenin sorumlulukları olduğunu söyledi.
Doğaya bırakılan atıkların çevreyi olumsuz etkilediğine dikkati çeken Haskılıç, "Atıklar çevreye kontrolsüz bir şekilde bırakılmaya başlayınca doğal kaynaklar hızlı bir şekilde kirletilmiştir. Bu durum bugünümüzü ve yarınımızı, gelecek neslimizi tehdit eden en büyük unsurdur. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı en az şekilde kirleterek yarınlara eriştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu da en küçükten başlayarak yapmamız gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber