AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Çevre Yolu projesinde gelinen son duru hakkında bilgiler verdi. Çevre yolunun iki etap halinde gerçekleştirileceğini söyleyen AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, projenin birinci etabının tamamlandığını söyledi. Giresun; “Çevre yolu iki etap halinde tamamlanacak bir proje. Birinci etabı aslında bitmiş durumda. Kumkapıdan başlayarak cezaevinin oradan Ayancık yoluna bağlanacak olan etabın projesi tamamlanmış durumda.

Sinop şehir geçişi kumkapıdan şimdiki pazaryerinin oraya, öğretmen lisesinin altı ya da pazaryerinin oraya bağlantıyla ilgili kısmın da denizle ilgili zemin etütleri bitti. Şimdi alternatif projeler üzerinde çalışıyorlar. Çevre yolu projesi 2022 yılında bitmiş ve ihale aşamasına gelmiş olacak” dedi. 

ASLAN MAHALLESİNDEN GEÇEN BİR YOL ÇEVRE YOLU DEĞİL MAHALLE YOLU OLUR
Çevre yolunun aslan mahallesinden geçmesi yönünde görüşlerin olduğunu söyleyen AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, böyle bir yolun çevre yolu değil ancak mahalle yolu olacağını ifade etti. Giresun; “Çevre yolunun aslan mahallesinden geçmesi yönünde bir görüş var. Bunun adının çevre yolu olma ihtimali yok. Bakın kumkapının orada 2 tane kale suru var. O alanda yolun genişleme ihtimali yok.

Oradan geçiyorsunuz eski otogarın kale surları ile deniz tarafındaki alanın tekrar genişleme ihtimali yok. Hepsini bir tarafa bırakın, Kaleyazısına dönen kısımda yolun ortasına gelen bir burç var ve bu burcun da kaldırılma ihtimali yok. Yani çevre yolu yapılacaksa bu istikamette yapılması lazım. Ama denişe ki aslan mahallesinden yapılmalı o zaman bu çevre yolu değil mahalle yolu olur.

Az önce de dediğim gibi o yolun daha öncekinden daha geniş bir hale getirilme ihtimali yok. Çünkü her iki tarafta da kale surları var. Sinop’un önce şuna karar vermesi gerekiyor; çevre yolu istiyor muyuz, istemiyor muyuz. İstiyorsak eğer, çevre yolunun deniz tarafından dolgu yapılmadan tamamlanmasının başka bir ihtimali yok. Bakın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun Sinoplulara bir sözü var. Sinopluların istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız demişti. İnşallah Sinop için güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.  
 

Editör: Vitrin Haber