Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, c ile ilgili bilgiler verdi.  Sinop’a yapılması planlanan Çevre yolu ile ilgili geçen hafta Karayollarından kendilerine bir güzergah geldiğini belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Güzergah, Öğretmen okulunun oradan başlıyor, şuanda mevcut bulunan kale koruma mendireğinin ucuna kadar bir viyadük var. Öğretmen okulunun bahçesinden o alana kadar bir viyadük bağlanıyor, koruma mendireği biraz daha genişletilip orası yol güzergahı haline getiriliyor. Mendireğin ucundan da bir viyadükte Kumkapı’ya, Kültür Merkezinin olduğu yere çıkıyor. Kültür Merkezi önünden de başka bir viyadük ile stat yolunda bulunan çocuk parkının üzerinden doğru stada bağlanıyor. Bu viyadükler kent silueti açısından bana biraz sıkıntılı gibi geldi, biz şuanda ona çalışıyoruz. Yani bu viyadükler bizim kumsallarımızı kapatıyor, kale surlarımızın önünde biraz orada sıkıntı gördük. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir proje geliştirdi, onun üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

VİYADÜKLERE HARCANACAK PARA İLE KENTSEL DÖNÜŞÜ YAPALIM
Aslan Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi ile Çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlediklerini vurgulayan Başkan Ayhan; Daha Önce Aslan Mahallesi ile ilgili bir kentsel dönüşüm projesi vardı. Biz şimdi yeni bir alternatif güzergah belirledik. Bu güzergahı Aslan Mahallesine yapılacak kentsel dönüşüm projesi ile ikisini eşgüdümlü hale getirip, o viyadüklere hiç para harcamadan, o viyadüklere harcanacak para ile Aslan Mahallesinin kentsel dönüşümünü gerçekleştirelim. Nalbant Sokağın kuzeyinde bir kentsel dönüşüm yapalım, Nalbant Sokağı genişletelim. Batur Caddesine alternatif yolumuz Nalbant Sokak olsun, oraya da Nalbant Caddesi diyelim, bir Çevre yolu gibi bunu kullanalım.  Burada üçüncü bir viyadük daha var. O da Kültür Merkezi önünden stat yolunda bulunan çocuk parkının üstünden doğru stada bağlanan bir viyadük daha var. Bu kenti bu viyadüklerin ayakları ile kentin siluetini bozmayalım. Gelin Aslan Mahallesinde kentsel dönüşüm yapalım, Nalbant Sokağı da genişletelim” diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE, PAHA BİÇİLEMEZ BİR ARAZİYE SAHİP OLACAĞIZ
Kumkapı’dan sonra çevre yolunun alternatifi olmadığını söyleyen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Asıl detay olan Kumkapı ile Öğretmen okulunun arası. Karayollarından gelen heyete de bu projemizi sunacağız. Bahsedilen alan hiç istimlak gerektirmiyor, fakat yüksek maliyetli bir proje. Aynı Gerze’nin girişindeki gibi viyadüklerin olacağı bir proje. Bu viyadüklere, kale koruma mendireklerinin genişletilmesine harcanacak para ile biz bu işi yapabiliriz. Kentsel dönüşüm ile çevre yolu projesini üst üste koyarsak, kendi parası kendi içinde olan bir proje.  Aslan Mahallesini kamulaştırdığımız halde Sinop’un en güzel yerinde paha biçilmez bir araziye sahip olacağız. Çevre yolu yapmak için ekstra hiçbir maliyet gerekmiyor. Bunu biz belediyenin imkanlarıyla kendimizde yapabiliriz.  Bunu bu şekilde çözelim istiyoruz” dedi.    

Editör: Vitrin Haber