Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi tarafından iftar organizasyonu düzenlendi. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen iftar organizasyonuna AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Adnan Menderes Dümen, İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik ile sendika üyeleri katıldı. 

İftar organizasyonunda konuşan Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak için durmaksızın mücadele eden Eğitim Bir-Sen’e destek olan herkese teşekkür etti. 
Çelik, “Eğitim Bir-Sen, kökeni yüzyıllarla birlikte oluşturduğumuz kültürümüzün kodlarından alarak yola çıkmış bir emek ve alın terini mücadelesidir. Bu mücadeleyi verirken en hassas olduğumuz nokta, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz düsturunu hep önceleyerek yolumuza devam ettik. Yıllardır çalışanlarımızın sırtında kambur gibi duran sorunlarımızı sırasıyla çözüme kavuşturarak, çalışma hayatına değer katmaya gayret ettik. Gerek toplu sözleşme süreçlerinde gerekse hükümetimizle yapmış olduğumuz ikili görüşmelerde çalışanlarımızın her türlü sorunuyla yakından ilgilenerek çözümü noktasında adımlar attık. Ben bu uğurda başta teşkilatımız olmak üzere, emek mücadelesi veren bütün emektarlarımıza, çalışanlarımıza ve bu noktada bize yol gösteren hükümetimize, devletimize sonsuz teşekkür ediyorum.

Özellikle gündemde olan, emeklilerimize verilen çift bayram ikramiyesi, biliyorsunuz yıllardan beri Memur-Sen’in üzerinde ısrarla durduğu konulardan bir tanesiydi. Bu dönemde nihayete erdirdik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen bütün devlet teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Bunun yanında öğretmenlerimize, sağlık çalışanlarına, diyanet personeline verilmiş olan 3600 ek gösterge uygulaması da son derece memnuniyet verici bir gelişme. Ancak biz bu sürecin, başta üniversite çalışanlarımız olmak üzere diğer birimlerde çalışan kamu personellerine de genişletilerek devam etmesini arzuluyoruz” dedi.

EĞİTİM BİR-SEN VE MEMUR-SEN OLARAK DESTEĞİMİZ CUMHUR İTTİFAKINA
Yaklaşan 24 Haziran seçimlerini ülkemizin önündeki prangalardan tamamen kurtuluşun miladı olarak gördüklerini ifade eden Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen camiası olarak desteklerinin cumhur ittifakından yana olduğunu söyledi. 

Çelik; “Eğitim Bir-Sen ülkemizin kritik süreçlerinde hiçbir zaman geri planda kalmamış, hep milletinin yanında duranlarla aynı safta bulunmaya özen göstermiştir. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da gördük. Tüm teşkilatlarımızla bu devleti, ülkemizi karanlıklara gömmek isteyen hain teröre karşı alanlarda yerimizi alarak verilen mücadelede en ön saflarda yer alamaya gayret ettik. Bizler kamu çalışanları olarak, en buhranlı günlerin, en sıkıntılı günlerin, siyasi belirsizliğin ve istikrarsızlığın olduğu dönemler olduğunu yakinen biliyoruz. Bu zamana kadar, ellerimizle, alın terimizle ve mücadelemizle büyüttüğümüz haklarımızın bir çırpıda elimizden gitmesine asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin önündeki prangalardan tamamen kurtuluşun miladı olarak gördüğümüz 24 Haziran seçimlerini teşkilatımızın gücü ile elimizden geldiğince devletimizin, hükümetimizin ve cumhurbaşkanımızın yanında yer almak suretiyle başarıyla çıkaracağımızı buradan taahhüt ediyoruz. Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen camiası olarak desteklerimizin cumhur ittifakından yana olduğunu, cumhurbaşkanımızı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk başkanı yapacağımızı buradan bildiriyoruz” diye konuştu.

Programda daha sonra söz alan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, tüm Sinopluların mübarek Ramazan ayını tebrik etti. Sevin; “Ben Sinop’a ilk defa geldim. Ancak hep Sinop’a karşı ayrı bir sevgim ve muhabbetim vardır. Sinop, merhum Necmettin Erbakan hocamızın şehri. Burada onun gibi güzel insanlar var. Bunu da şuanda müşahhas olarak gördük” dedi.

28 ŞUBATLARDAN BU GÜNLERE GELEN BİR TÜRKİYE’DEYİZ
28 Şubat darbesi sonrasında o sürecin en büyük baskısını başörtülü kamu görevlilerinin yaşadığına vurgu yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, o dönemlerde çeşitli sebeplerle görevlerine son verilen başörtülü eğitim çalışanlarının hükümetin desteği ile görevlerine iade edildiğini söyledi. Sevin; “1998 yılında başörtüsü ile görev yapan öğretmenlerimiz, 28 Şubat’ın son derece büyük bir baskısı ile karşı karşıya kaldı. Öğretmenlerimiz, sınıflardan atıldı, öğretmenler odasına mahkum edildi. Aynı dönemde 30’a yakın stajyer öğretmenimiz, başörtülü oldukları için staj gördükleri sınıflardan atıldı. O günlerde bizim Eğitim-Birsen çok az bir üye sayımız vardı. Yaklaşık 15 arkadaşımızla birlikte o okulda 1 ay boyunca nöbet tutarak, gerektiğinde müfettişlerle, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile kavga ederek, tutanak tutarak onlarla mücadele ettik ve bu kardeşlerimizin staj dönemlerini başörtülü olarak bitirmelerini sağladık. Ancak daha sonra, yine bunlar okullardaki keyfi soruşturmalarla bu kardeşlerimizi, yüksek disiplin kurulu marifetiyle, toplumun huzur ve sükununu bozmaktan dolayı görevden attılar. Bugün ise o dönemde atılan hiçbir arkadaşımız dışarıda kalmadı. Hükümetimizin de desteği ile ihraç edilen, 28 Şubat mağduru ne kadar kardeşimiz varsa, tamamı görevlerine iade edildi” diye konuştu.

HERKESİN EK GÖSTERGESİNE EN AZ 600 EKLENMELİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve bazı kamu görevlilerini kapsayacak olan 3600 ek gösterge hakkının tüm memurlara tanınmasını arzu ettiklerini ifade eden Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, hu olmuyorsa bile en azından herkesin ek göstergesine 600 ilave edilmesi gerektiğini söyledi. 

Sevin; “3600 ek gösterge önemli bir adım. Bu ek göstergenin muhakkak herkese verilmesi gerekir. Bu olmuyorsa bile biz şunu isteyelim; en azından herkesin ek göstergesine 600 ilave edilsin. Eğer herkesin ek göstergesine 600 ilave edilirse kamu çalışanlarımız birazda olsun rahatlayacaklardır” dedi.

BAŞKA ÜLKEMİZ YOK
Yaklaşan 24 Haziran seçimleri ile ilgili bir değerlendirme yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların görülmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların ülkeyi en iyi yönetecek idareciyi seçmekle mükellef olduğunu söyledi. Sevin; “Özellikle 24 Haziran seçimlerinde, 16 Nisanda olduğu gibi Memur-Sen’imizin, Eğitim Bir-Sen’imizin, vatanını, milletini, devletini seven bütün kardeşlerimizin kendisine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Başka devletimiz yok, gidecek başka bir kapımız da yok. Emin olun, Türkiye sadece bizlerin değil, tüm İslam dünyasındaki İslam ümmetinin umut kapısı. Bu sebeple ülkemize sıkı sıkı sarılıp, en iyi bir şekilde muhafaza etmek ve başımıza da bizi idare edebilecek en iyi yöneticiyi seçmekle mükellefiz. Kuran-ı kerimde de buyruluyor; “layık olduğunuz şekilde idare edilirsiniz” Allah bizleri doğru yoldan, iyilikten, güzellikten ayırmasın” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’e, Sinop’a özgü gemi maketi olan kotra hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber