CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz;  “Çanakkale Deniz Zaferimiz; egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi milletin iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, birlik ve bütünlüğümüzün, demokrasi ve özgürlüklerimizin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’ne hayat vermiştir” dedi.

Karadeniz’in açıklaması şöyle: Çanakkale Zaferimiz, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanca mücadele eden milletimizin onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli zaferidir. Bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren bu destansı zafer, Çanakkale Cephesi'nin komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla birleşen milletimizin kahramanca ve fedakarca mücadelesi sonucu kazanılmıştır. 
Birlik ve beraberlik içinde “DUR” dediğimiz 18 Mart 1915'te kazanılan Çanakkale Deniz Zaferimiz; egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi milletin iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, birlik ve bütünlüğümüzün, demokrasi ve özgürlüklerimizin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’ne hayat vermiştir. 

Türk Milleti’nin Kahramanlık Destanı Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılında, bugün bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün kazanılmasında, korunmasında canlarını feda eden, halkımızın gönlünde erişilmez bir yer alan başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum.
 
Editör: Vitrin Haber