Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak, Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülseren Kan Şahin, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açış konuşması gerçekleştiren Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Başkanı Kerem Demirtaş, “İstiklal Marşımız “Korkma!” diyerek başlar. Bu yüzden içerisinde bulunduğumuz ahval ve şerait hangi mahiyette olursa olsun hiçbir zaman korkmamalıyız. Yılmamalıyız” dedi. 

Ardından “Çanakkale; Türk’ün Var Olma Savaşı” konulu konferans gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İmamoğlu ise “Çanakkale deyince aklımıza Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale deyince aklımıza Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale deyince aklımıza bağımsızlık geliyor. Bu yıl Çanakkale zaferinin 102., İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yıl dönümü. Bir yanda milli direnişimizin manevi dayanaklarından en önde gelenlerinden bir tanesi Çanakkale Zaferi, öte yanda milletimiz için umut ve imanımızın simgesi olmuş istiklal marşımızın kabulünün coşkusu. Türk Milleti, bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman bağımsız olmadan yaşamamıştır. Bu karakteri ise en güzel şekilde yansıtan savaşlardan bir tanesidir Çanakkale. Bu yüzden bir devrin bitti yer değil, bir devrin başladığı yerdir Çanakkale” diye konuştu. 
Konferansın ardından öğrencilere, “Çanakkale 1915” adlı film izletildi. 



 
Editör: Vitrin Haber