Çanakkale Zaferinin 100. yılında Türkiye’yi dolaşarak Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale TIR'ı, Ordu'da ziyaretçileri ile buluşmaya başladı. Çanakkale TIR’ının Ordu’dan sonraki durakları arasında Sinop’ta yer alıyor.

Çanakkale Savaşlarının 100. yılında Türkiye'yi dolaşan Çanakkale TIR'ının şimdiki durağı Ordu oldu. Atatürk Parkı'nda kurulan Çanakkale TIR'ı Çanakkale'yi görmemiş olan Ordululara kapılarını açtı. Çanakkale TIR'ında Çanakkale'ye gitmemiş vatandaşlara, Çanakkale'de yazılan destanlar ve kahramanlıklar tüm görselliği ile gözler önünü serildi. 2 gün boyunca Altınordu ilçesinde bulunan Atatürk Anıtı'nda kalacak olan Çanakkale TIR'ı gündüz 11.00 ve gece 00.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
"ÇANAKKALE'YE GELMEYENLERE BİZ GİDİYORUZ"
Çanakkale Gezici Müze TIR'ının sorumlusu Saffet Dilbaz, Türkiye'nin dört bir yanını gezdiklerini belirterek, "Çanakkale Gezi TIR'ı ile Türkiye'yi dolaşmaya devam ediyoruz. Mart başında çıktığımız yolda bir çok Karadeniz ilini gezdik ve Giresun'un ardından Ordu'ya geldik. Bugün itibari ile 2 gün boyunca Ordu'da hizmet veriyoruz. Ramazan dolayısı ile gündüz 11.00'de açıyoruz ve gece 00.00'a kadar hizmet veriyoruz. Ordu'nun ilçelerini de gezdikten sonra sırasıyla Samsun ve Sinop'a geçeceğiz. Amacımız Çanakkale'ye gelemeyenlere biz gitmiş oluyoruz ve onlara Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber