Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla Ankara’dan yola çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ Türkiye turu kapsamında Sinop’a geldi. Sinop hükümet meydanında konuşlandırılan mobil müzede Çanakkale Savaşına ait materyallerden döneme ait belgelere; kişisel eşyalardan yazı, resim ve heykellere kadar pek çok eser bulunuyor. Sinop’ta kapılarını açtığı ilk günde mobil müzeyi ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran ve protokol üyeleri, müzede yer alan materyalleri inceledi, yayınlanan slayt gösterilerini izledi, müze koordinatörlerinden bilgiler aldı. 

Sinop’ta ziyarete açılan Çanakkale savaşları mobil müzesinin, Çanakkale savaşının özetini yansıttığını söyleyen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, tüm Sinopluları müzeyi gezmeye davet etti. Karaömeroğlu; “Kültür ve Turizm Bakanlığımızca al bayrağın dalgalandığı her yer Çanakkale’dir ülküsüyle, yeni nesillerimize, gençlerimize, insanlarımıza Çanakkale zaferinin önemini, Çanakkale ruhunu aktarmak amacıyla Çanakkale savaşları mobil müzesini tüm 81 ili ziyaret etmektedir. Biz Çanakkale savaşları mobil müzesini ilimizde ikinci defa misafir ediyoruz. Bu mobil müzemiz Çanakkale savaşının özetidir. Bu vesileyle Çanakkale kahramanımız devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale savaşında şehadet şerbetini içen bin 223 Sinoplu şehidimizi, Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Tüm Sinoplularımızı müzeyi gezmeye davet ediyoruz” dedi. 

Sinop’ta bugün kapılarını açan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 3-4 Kasım tarihlerinde 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Editör: Vitrin Haber