Sema-Der tarafından, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve  İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği  Sinop Gençlik Akademisi Projesi kapsamında "Bir destandır Çanakkale" etkinliği düzenlendi. Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katılırken, programa üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Gecede Çanakkale destanını anlatan tarihçi yazar Talha Uğurluel, savaşın tarihsel sürecini tüm boyutlarıyla ele aldı. Resim ve görüntülerle sunum yapan Uğurluel, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Uğurluel, Çanakkale’de yaşanan destansı anıları programı izleyenlerle paylaştı. Duygusal anların yaşandığı sunum sırasında bir çok vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

Tarihçi, Uğurluel’in ardından Sanatçı Reha Yeprem, Mehmet Akif Ersoy'un ölümsüz eseri "Safahat'tan" seslendirdiği şiirler ile salonu dolduran yüzlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı.

Yaklaşık iki saat süren program sonunda Talha Uğurluel ve Reha Yeprem’e Vali Dr. Ahmet Cengiz ile Rektör Prof. Dr. Recep Bircan Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. Program ardından tarihçi Talha Uğurluel ve Reha Yeprem, salon çıkışında DVD’lerini imzaladı. 


Editör: Gülay Yıldırım Kavak