18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü anma programı kapsamında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde Halk Eğitim, Sinop Gençlik Merkezi ve Fen lisesinin ortaklaşa hazırlamış oldukları ‘’ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’’ adlı Tiyatro gösterimi  Sinop Gençlik Merkezi konferans salonunda gençlerin ve halkın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Sinop Gençlik Merkez Konferans Salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Edebiyat öğretmeni Sedat Çay ve Tiyatro Eğitmeni Sultan Çay tarafından hazırlanan Gençlik Merkezi Üyesi Sinop Fen Lisesi öğrencileri tarafından oynanan ‘’ÇANAKKLE GEÇİLMEZ’’ adlı tiyatro gençlerin, Sinop halkının ve protokolün büyük beğenesini kazandı. Tiyatroda oynayan gençler tarafından tiyatro sonrası açılan ‘’KAHRAMAN MEHMEDİM DÜN İSTANBUL ÖNLERİNDE, ÇANAKKALE’DE, SAKARYADA, BUGÜN AFRİN DESİN. RABBİM SENİNLE OLSUN’’ pankartı izleyiciler tarafından büyük bir beğeni kazanarak duygusal anlar yaşandı. 

Düzenlenen anma programına Sinop Vali Yardımcılarından Mehmet Tanışır, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, Sinop Fen Lisesi Müdürü Orhan Sert Kaya, STK temsilciler, Okul Müdürleri, Kurum Amirleri, gençler ve vatandaşlar katıldı. 
Editör: Vitrin Haber