Devletin Bekası ve Milletin İradesi Derneği (BEKADER) Genel Başkanı Fatih Candar Can, ABD’nin, Türkiye’ye S-400 füze alımından vazgeçmesi için iki hafta süre tanıması ile ilgili bir değerlendirme yaptı.  S 400’den geri adım atmanın, Türkiye’nin işgal edilmesine müsaade edilmesi anlamına geleceğini ifade eden BEKADER Genel Başkanı Fatih Candar Can, emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynamaya çalıştığı bu oyuna müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi. Can; “CNBC’nin haberine göre ABD’nin Türkiye’ye, S-400 alımından vazgeçerek ABD yapımı Patriot sistemlerinin alımı yönünde karar vermesi için iki haftalık bir süre tanıdı. Yoksa; F-35 verilmeyecek, yaptırım uygulanacak, NATO tavır koyacak, bu açık ve net bir tehdittir. S 400’den geri adım atmak, Türkiye’nin işgal edilmesine buyur demek olur” dedi. 

HİÇ KİMSE TÜRKİYE’NİN VE TÜRK MİLLETİNİN SABRINI SINAMASIN
Türkiye düşmanlarının, ülkemizi işgal etmek için durmaksızın çalıştıklarının altını çizen BEKADER Genel Başkanı Fatih Candar Can, Türk milletinin bu büyük oyunu bozacağını söyledi. Can; “ABD şu an Yunanistan’a 70 savaş helikopteri verdi. Güney Kıbrıs’a 135 savaş helikopteri konuşlandırdı. NATO iki kez boğaz köprüsünü hedefe koydu. İsrail Girit ve diğer adalara füze sistemi, kurdu. Yunan ve Mısır donanması Fransa ile ortak tatbikat yaptı. Afrika’da tatbikatta hedefin Türkiye haritası şeklinde resmedildi. Son 10 yıldır yapılan savaş senaryolarında hedefe Türkiye konuldu. Bu alçak davranışların birçok örneği varken S-400 alımımızın engellenmeye çalışılması sebebi açık ve net değil midir? Bu durumu hiçbir iyi niyetle açıklayamazsınız.
Oyun büyük, Ülkemizi işgal etmek Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmak istiyorlar. Emperyalist ülkelerin coğrafyamızda büyük hayalleri ve emelleri var. 
Hiç kimse Türkiye’nin ve Türk milletinin sabrını sınamasın. Diz çöktürtmeye çalışmasın. 
Bizler BEKADER olarak Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Desteğimiz tamdır.
Şimdi millet olarak Siyaseti Bir Kenara bırakıp, Ferasetle, muhabbetle ve birlik içerisinde, devletimizin bekası için, tüm partilerin devletinin yanında ve Başkan Erdoğan'a destek açıklaması yapmaları yerinde olacaktır” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber