Samsun Vergi Dairesi’nin açıkladığı vergi rekortmenleri listesinde, kurumlar sıralamasında birinci değişmedi.
Geçtiğimiz yılın ilk sırasında yer alan Çalık YEDAŞ, Kurumlar sıralamasında 102 milyon 913 bin 146 lira ile yine birinci oldu. Genel Müdür Türkoğlu, ‘’Bölgemize katkı oluşturmak, mutluluğumuzdur’’ dedi

Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Samsun Canik Kültür Merkezi (CKM)'de gerçekleşti. 24. Kez düzenlenen ve 2011 yılında kendi branşlarında 40 vergi rekortmeninin ödül aldığı törende, kurumlar sıralamasında 102 milyon 913 bin 146 lira ile Çalık YEDAŞbirinciliği aldı. Dereceye giren firmaların ödüllerini ise Gençlik ve Spor BakanıSuat Kılıç verdi. Çalık YEDAŞ, özelleştirilmesinin ardından, ikinci kez ardıardına birinciliği kazandı.

Samsunlu firmalar için düzenlenen 'Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine' katılmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Böyle bir anlamlı bir geceye tanıklık ettiğim için mutluyum. Vergi ödeyen eller, vergiyi hesap eden kalemler dert görmesin. Samsun'da kazanıp, vergisini bu kentte ödeyen herkes ekonomik gelişmeleri görmeli ve takip etmelidir” dedi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da, Samsun'un bir çok alanda ve sektörde yatırımların yapıldığı bir kent olduğunu söyledi. Şehirde artık artan yatırımlar ile mükellef sayısının da arttığıda dikkat çeken Vali Aksoy, " 2011'de  55 bin 212  olan mükellef sayımız, 2012 'de 59 bin 031'e ulaştı. Yanibir yılda yaklaşık 4 bin  yeni mükellefin Samsun'da yeni işyeri açmış. Samsun, ülke genelinde tahakkukta 14. sırada, tahsilatta 13. sırada iken, 2012 yılında bir basamak daha yükselerek 12. sıraya yer aldı. Bu da işadamlarımızın üretim ve yatırımlarını gösteriyor" diye konuştu.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından kurumsal vergi rekortmenleri sıralamasında Samsun'da birinciliği alarak ödüllendirildik. Bu özelleştirilmemizin ardından iki vergilendirme döneminde de Çalık YEDAŞ’ın birinci olmasıyla sonuçlandı. SGK tarafından da düzenli prim ödediği için ilk 10 içinde yer almış ve yine plaketle ödüllendirilmiştir. Bu çıta sürekli yeni istihdamlarımızla ve yatırımlarımızla artacaktır. Buradaki farklılığımız aslında şudur; Biz şirket olarak hizmet verdiğimiz bölgemizi sahiplendiğimiz gibi önemsiyoruz. Kalkınmayı birlikte planlıyor ve bölgemize katma değer oluşturuyoruz. Bu yatırım anlamında oluyor. Kurumsal sosyal sorumluluklar anlamında ya da, etkinlik ve eğitimlerimizle yaygınlaşıyor. Bölgeye enerjimizi her alanda hissettiriyoruz. Tüm paydaşlarımız açısından bakarsanız, katkının boyutları çok daha yukarılarda. Bunu zaman içinde daha iyi görmemiz mümkün olacak" dedi. Türkoğlu, "Çalık YEDAŞ gerek kurum, gerek çalışanlar olarak kendisini sadece elektrik dağıtan bir kuruluş olarak konumlama kolaycılığına yönelmedi. Çalışanlarımız sürekli eğitime alınırken, aynı anda 5 ili de şantiyeye çevirdik. 'Para ödemeye gelen kuyruğa giremez' felsefesiyle, tüm müşterilerimize 'kafe keyfinde' fatura ödeme kolaylığı getirdik. 'Siz oturun biz hallederiz' sloganı müşterilerimizin en çok sevdiği kurumsal bakışımız oldu. Şimdi müşterilerimiz oturuyor biz hallediyoruz. Bir adım ötesinde ise ‘siz zahmet etmeyin, biz hallediyoruz’ diyeceğiz. Çünkü merkezden sayaç okuma, arıza ve müdahale gibi her şeye hakim olacağız. Toplam kalite yönetim sistemi gereği, rol model olmanın sonucu ‘müşteri, hissedar, çalışan, toplum ve tedarikçiden’ oluşan tüm paydaşların yön birliği bu şekildesürdürülebilir başarıyı da getiriyor" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber