Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına (SES) üye sağlık çalışanları Sinop’ta bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

SES Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık, hekimlerin ve diş hakimlerinin gelirleri ve özlük hakları ile ilgili düzenlemeyi içeren ve TBMM’deki tüm partilerin oybirliğiyle getirilen yasa tasarısının meclis içtüzüğüne aykırı biçimde geri çekildiği gerekçesiyle Sinop’ta bir günlük grev kararı aldıklarını söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da Atatürk Devlet Hastanesinde çalışan sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Sinop Şubesi tarafından sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve çözüm taleplerini iletmek adına Sinop Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzendi.

SAĞLIK SİSTEMİNİN YÜRÜTÜLMESİ OLANAKSIZ HALE GELDİ

İktidarın sağlık çalışanlarına dayattığı sağlık siteminin yürütülmesinin artık olanaksız hale geldiğini belirten SES Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık; Sağlık emekçilerinin geleceği ve halkın sağlığı tehlike altındadır. Bunun son örneği hükümetin, hekimlerin gelirleri ile ilgili düzenleme yaptıkları iddiasıyla getirdikleri yasa tasarısıdır.  Yetkililer bu düzenleme ile hekimlere 2.500 TL ile 5.000 TL arasında iyileştirme getirdiklerini açıkladılar. Ancak SES olarak bunun doğru olmadığını, bir uzman hekim maaşına bunun pratikte yansımasının sadece 867 TL olduğunu, bu rakamın çok yetersiz olduğunu bu tür açıklamalarla kamuoyunun yanıltıldığını ve sağlıkta şiddet gibi olumsuz olayların artmasına sebep olduğunu her yerde deklare ettik” dedi.

İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK ÜCRET OLMALI

Sağlık çalışanlarına bir iyileştirme yapılacaksa sağlık ekibinin her bireyi için insanca yaşamaya yetecek ücret düzenlemesi yapılması gerektiğini söyleyen Ayhan Çalık; “Siyasi iktidar bu konuda bir düzeltme yapmak yerine bu düzenlemeyi geri çekmiştir. Bunun üzerine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) olarak bugünü içeren bir günlük grev kararı aldık. Bu amaçla bizlere destek vermek amacıyla gelen tüm dostlarımıza SES adına teşekkür ediyorum.  SES üyesi bütün arkadaşlarımı bu onurlu mücadelelerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber