Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171’nci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, bütün yurtta olduğu gibi Sinop’ta da İl Emniyet Müdürlüğü’nce hafta içerisinde çeşitli programlar düzenlendi.
Hazırlanan programlar çerçevesinde; Büyük Cami’de Mevlit okutuldu, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurban kesildi, Çukurbağ Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te Aziz Şehitlerimiz ziyaret edilerek kabirlerine karanfil konuldu, dualar edildi, Şehit – Gazi ve emekli aileleri ziyaret edilerek onurlarına Polisevi’nde yemek düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında; 10 Nisan 2016 Pazar günü de Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlenerek, Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Bayrağımız çekildi, Polis Memuru Barış Can Kalyoncu tarafından, “Kahraman Polis” adlı şiir okundu.

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, tören sonunda Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Personeli Atatürk Anıtı önünde aile fotoğrafı çektirdi ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner Makamında tebrikleri kabul etti. 

Bu arada; 10 Nisan 2016 Pazar günü Valilik önünde yapılan törenlere Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Personeli, Kamu Kurumları Temsilcileri ve Sinop Halkı ile birlikte bazı engelli vatandaşlar da katıldılar. Bu engelli yurttaşlarımızdan birini Polis giysileri içerisinde selam verirken gören Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner yanına gelerek, bu durumdan gerçekten çok duygulandığını belirterek teşekkür ettikten sonra her ikisi birlikte çakı gibi Polis selamı vererek, “Bu Devlet, bu Millet, bu Vatan ve bu Bayrak için hiçbir engel tanımadan seve seve kanımızı ve canımızı vermekten çekinmeyiz” diyerek anlamlı bir mesaj verdiler.
 
 
Editör: Vitrin Haber