Sinop ili Dikmen İlçesine Bağlı 24 Oğuz Boyundan 10. Kol olan Büyük Kızık Köyü Merkezi İstanbul’da bulunan Olağan Dernek Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 

01 Aralık 2019 tarihinde Kağıthane Hürriyet Mah. dernek binasında gerçekleştirilen seçimlere, Kızık Boyu Türkleri yoğun katılım gösterdi.  

Türkiye’deki tüm Kızıkları temsilen Kızık Boyu Türkleri Federasyonu Genel Başkanı  Nafi Çağlar ve Kızık Boyu Türkleri Sinop İl Temsilciliğini Temsilen Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz,  Küçük Kızık Köyü Derneği önceki dönem başkanı Kasım Özbek’in katılım sağladığı seçimlerde İş adamı Şenay Genç ve İş Adamı Abdullah Gündoğdu başkanlık için yarıştı. 

Divan başkanlığını Dikmen’der Genel Başkanı Remzi Ay ve Büyük Kızık Köyü Derneği Kurucu üyelerden Murat Duman’ın yönettiği seçim saygı ve hoşgörü içerisinde tamamlandı.
236 Kişinin oy kullandığı seçimlerde, Şenay Genç 88 oy, Abdullah Gündoğdu ise 148 oy alarak  seçimin galibi oldu.

Seçimi değerlendiren Kızık Boyu İl temsilcisi iş adamı Mehmet Yavuz, seçimlerin Büyük Kızık halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Yavuz; “Bu seçimin kazananı kaybedeni yoktur, burada hizmeti sen yapacaksın ben yapacağım yarışı vardır, Büyük Kızıklı köyüne, insanına, hizmete aşıktır. Her iki adayımızda çok değerlidir kendilerine başarılar dilerim.
Hizmet yarışını kazanan yeni yönetime  hizmet yarışında başarılar diliyoruz, yarışan her iki adayı ve sağduyu ile Büyük Kızıklıya yaraşır bir erdem ile seçimi tamamlayan halkımızı tebrik ediyorum” dedi.
Ayrıca Başkan adayı Şenay Genç’e beye destek olmak için İstanbul’a  gelen Büyük Kızık Köyü Muhtarı Mehmet AYDIN BEYE iş yerimize yapmış olduğu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, seçimlerdeki heyecanını köydeki hizmetler noktasında da yaşatmasını temenni ediyoruz, kendisine de köyümüz adına başarılar diliyorum.

Gerek Köy Muhtarından gerek yeni dernek yönetiminden büyük Kızık halkı hizmet beklemektedir, kendilerine uyum içinde çalışmalarını ve Büyük Kızık Köyüne Kızıklara yaraşır büyük hizmetlere imza atmalarını temenni ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber