Büyük Kızık Gençlik Platformu tarafından kaynaşma etkinliği düzenlendi. İstanbul Kemerburgaz Azizpaşa mesire alanında düzenlenen buluşmada, İstanbul’un farklı noktalarında yaşayan Dikmen Büyük Kızık Köyü gençleri ve aileleri bir araya geldi. Büyük Kızık Köyü gençlerinin dernek faaliyetlerini daha geniş hale getirerek, farklı yerlerden illerden evlilik yapanların ailelerini ve çocuklarını da kaynaştırma, tanıştırma kararı alarak, sonraki neslin bağını sağlamak adına fikir alışverişi yaptığı buluşmada gençler, gelecek ile ilgili istişarelerde bulundular.

Düzenlene etkinlikte Büyük Kızık Köyü gençleri ile bir araya gelen Türkiye Kızıkları Sinop İl Temsilcisi Mehmet Yavuz, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğinin sergilendiği etkinliği düzenleyen Büyük Kızık Gençlik Platformu üyelerini tebrik etti. Yavuz; “Bu gençlerimiz, Dikmen İlçemize Bağlı Büyük Kızık Köyü Araplı mahallesinde doğup büyüdüler, beraber yaylalar da, dağlar da, obalar da aynı havayı soludular, aynı okul da okudular, aynı sokaklar da oynadılar, büyüdüler evlendiler iş gerekliydi köyde iş yoktu, ekmek gerekliydi, hayat şartları gereği İstabul’un yolunu tutular.

Her biri İstanbul’un ayrı noktaların da yaşam sürmelerine, dağılmasına rağmen, bağlarını hiç koparmadılar. Onlar, Sinop ilimizin Oğuz Soylu Kızık Boyu Türkleri idi Büyük Kızık Gençleri Herkesi kendilerine imrendiren bir bağ ile bir birlerine bağlılar. Öyle bir bağlılar ki her fırsatta geçmişin özlemini duyup bir araya gelip geçmişi yad ediyorlar, kendilerinden sonraki nesle adeta örnek oluyorlar. Kızık Boyu Türkleri olarak birliklerini muhafaza ediyor örf afetlerini yaşatmak ve bağlarını sağlamlaştırmak için fırsat buldukça bir araya geliyorlar.

Her biri bir birinden değerli, çocukluğumuzun bir arada geçtiği köklü bir ruh ile birbirine sıkı sıkı bağlı, Oğuz Soylu, Kızık Boylu, Asil Huylu, Türk gençliği Sinop Dikmen Büyük KızıkKöyü Gençleri olarak böyle güzel bir faaliyete imza attığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimizi daha ileri götürebilmek adına, her konuda, fikir beyan eden, çaba gösteren herkesi köyümüz adına önemsiyor, örf ve adetlerimizi yaşatabilmek adına verdiği çabayı değerli buluyorum” dedi.

Türkiye Kızıkları Sinop İl Temsilcisi Mehmet Yavuz, Aralık ayında gerçekleşecek Büyük Kızık köyü dernek seçiminde kendilerinin seçimde tarafsızlık ilkesini koruyarak, bu oluşumun dışında tuttuklarını, seçim ve adaylar konusunda kimsenin fikirlerini almadığını dile getirerek, Büyük Kızık Gençlik Platformu olarak seçimi kazanan kim olursa olsun ayrım gözetmeksizin şimdiden tebrik ettiklerini dile getirerek, başkan adaylarına başarılar dilediklerini ifade etti. 
Düzenlenen etkinliğe; Ramazan Güneş, Ahmet Çiçek, Şakir Yavuz, Hüseyin Yavuz, Fatih Yavuz, Salih Çiçek, İbrahim Çiçek, Recep Ay, Mehmet Yavuz, Ahmet Güneş, İbrahim Çiçek, Nazım Yavuz, Yılmaz Aydın, Hasan Çiçek, Mehmet Çiçek, Sadettin Arslan, Sabri Dalyan, Şükrü Çiçek katıldı.

Editör: Vitrin Haber