Bursa’da yaşayan anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Mustafa Kaan Kılıç’ın, sınıf öğretmeni Satiye Aktürk, öğrencilerine ülkemizdeki şehirleri tanımaları amacıyla bir proje ödev verdi. Her bir şehri tanıtma ödevi alan öğrenciler topladıkları bilgileri o yöreye has eşya ve materyallerle sınıf arkadaşlarına tanıttı. Proje ödev kapsamında Sinop ilini tanıtacak olan 6 yaşındaki Mustafa Kaan Kılıç, kapsamlı bir araştırma yaparak arkadaşlarına eşsiz bir sunum hazırladı. 

Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destek olmak için gönderdiği Sinop broşürlerini arkadaşlarına dağıtan minik öğrenci, görseller eşliğinde Sinop’la ilgili bilgiler verip meşhur türkümüz ‘Tini Mini Hanım’ı arkadaşlarına dinletti. İnce burundan Hamsilos koyuna, Erfelek Tatlıca Şelalelerinden, Akgöl’e kadar Sinop’un tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra yöresel kıyafet ve yemekleri ile ilgili de önemli bilgiler veren Mustafa Kaan Kılıç, 15 Eylül 1928 tarihinde Harf İnkılabını Sinop’tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün Sinop’a geldiği gün hakkında da bilgiler aktardı. 

Mustafa Kaan Kılıç, o tarihi gün ile alakalı görselleri arkadaşlarına sundu. Kısa bir tanıtım videosu da izlettikten sonra Sinop’tan özel olarak getirttiği yöreye has gemi maketi olan kotrayı simgeleyen magnetlerden arkadaşlarına hediye eden minik öğrencinin sunumu arkadaşlarından ve öğretmeninden tam not aldı. 

Daha önce Sinop’u hiç görmemiş olan Mustafa Kaan, bu ödev sayesinde Sinop’u tanıyıp çok sevdiğini ve bir gün Sinop’a gitmeyi çok istediğini söyledi.

Editör: Vitrin Haber