Büro Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Özgür Demirci, bazı kamu görevlilerini kapsayacak olan 3600 ek gösterge uygulaması ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Bu hakkın sadece bir kısım kamu çalışanına tanınacak olmasının hakkaniyetli bir davranış olmayacağını belirten Büro Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Özgür Demirci, ek gösterge hakkından tüm kamu çalışanlarının faydalanması için bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Başkan Demirci, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;  “Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak bayram ikramiyeleri, vergi dilimleri, ek ödemelerden emekli keseneği kesilmesi ve ek göstergeler konusunda taleplerimiz bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti seçim beyannamesinde polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve idari personellerinin ek gösterge haklarına kavuşmasını olumlu bulmakla beraber açıklamanın kapsadığı kamu görevlilerini göz önünde bulundurularak tüm kamu çalışanlarını kapsamadığı için eksik bulmaktayız. Yapılan çalışma kamu çalışanlarının sayısına bakılarak değil, mağduriyetlerin giderilmesine dönük olmalıdır. Bundan dolayı ek gösterge hakkından tüm kamu çalışanlarının faydalanması için bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz. 

Ayrıca ek göstergeden en fazla mağdur olan yardımcı hizmetler kadrosunun kaldırılarak ek göstergelerinin tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Klasörler halinde haklı talebimi Cumhurbaşkanlığı Makamına ulaştıracağımızı belirtir, imza kampanyamıza katılan mesai arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.” 


 
Editör: Vitrin Haber