84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) bu yıl 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. İki yıl önceki onur konuğu Sinop olan fuarın bu yıl ki konuğu ise Eskişehir olacak.

İZFAŞ'tan yapılan açıklamada, Ekonomi Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen fuarın bu yıl 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde Kültürpark'ta düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen fuarın bu yılki temasının eğitim, Eskişehir'in de bu tema doğrultusunda "onur konuğu il" olacağı vurgulandı.
Eskişehir'in, eğitimin yanı sıra tarihi geçmişi, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri ile kendisini tanıtma ve sergileme imkanı bulacağının ifade edildiği açıklamada, daha önce Mardin, Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli, Hatay, Sinop, Diyarbakır ve Malatya onur konuğu il olarak yer aldığı hatırlatıldı.

Fuar ağacı
Öte yandan dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın fuarcılık geçmişinin, ağaç konseptiyle vurgulanacağı, İEF'nin logosu olan dünyanın çarklarının ağaç konseptiyle buluşacağı aktarıldı.
Ağacı oluşturan çarkların içindeki figürlerin "eğitim" simgeleriyle hazırlandığı, ağaç üzerindeki renklerin fuarın uluslararası yönünü ifade edeceği bildirildi. 
Editör: Vitrin Haber