Sinop’un emektar terzilerinden Dağlı , "Ben cep telefonu almadım, kullanmadım. Evden işe yaya olarak giderim. Çevremdekiler de kullanmadığımı bilir. Cep telefonunun ilk çıktığı zamanlarda kişilere karşı bir sömürgecilik hareketi olarak gördüm ve bu yüzden almadım. İlk çıktığı zamanlar çok pahalıydı sonraları fiyatları düştü. Daha sonra sağlık açısından tehlikelerini duydum ve evime yaklaştırmak istemedim. Radyasyonu üzerimde taşıyamazdım" dedi.
Bu gerekçelerle hayatı boyunca hiç cep telefonu kullanmayan dağlı, “Sözlerim yanlış algılanmasın ben cep telefonu kullananları yargılamıyorum. Cep telefonunun eksikliğini hiç yaşamadım. Ulaşmak isteyenler bana sabit telefondan, işten yada evden ulaşabiliyor. Eğer iş adamı olsaydım gerek duyardım tabi ki ihtiyaç dahilinde. Bir kötü özelliğide bence alışkanlık yaratıyor. Nasıl sigara tiryakiliği oluyorsa cep telefonuda bir tiryakilik ve alışkanlık olabiliyor. Bazı kişilerde bilhassa gençlerde ihtiyaçlardan çok alışkanlık olarak kullanıyor” dedi.
Dağlı, cep telefonunun iletişimden çok iletişim kopukluğu yarattığını düşünüyor ve cep telefonları amacı doğrultusunda kullanılırsa daha yararlı olunacağını çoğu insanın kendisi gibi cep telefonuna gerek duymadığını da belirtti.

Haber: Fatma Özen
Editör: Vitrin Haber